Gå til innhold Gå til navigasjon

Små turer, store beløp

Etter flere år som trofast businesspartner, har Stormberg bestemt seg for å doble sitt bidrag til Strømmestiftelsen.

- Vi vil gjøre verden til et litt bedre sted, og Strømmestiftelsen vil utrydde fattigdom. Bedre match finnes vel ikke, sier daglig leder Steinar Olsen.

I Stormbergs vedtekter står det at 1 prosent av selskapets omsetning skal brukes til humanitære og samfunnsnyttige prosjekter for barn som opplever en vanskelig livssituasjon. Bedriften har et bredt og imponerende samfunnsengasjement for å støtte opp om dette.

Samarbeidet med Strømmestiftelsen begynte i det små, med et årlig beløp på 15.000 kroner. Beløpet økte etter hvert til 100.000 kroner, og nå har den populære bedriften bestemt seg for å doble dette, til 200.000 kroner årlig. Og mer kan det bli.

– Ved å doble beløpet, uttrykker vi en veldig tillitt til Strømmestiftelsen. Vi håper at vi kan øke beløpet ytterligere i årene som kommer, forteller Olsen.

Sjef i eget liv
Bedriften støtter prosjektet ”Shonglap”, Strømmestiftelsens program for unge jenter i Bangladesh. I Bangladesh har unge jenter nesten ingen muligheter til å bestemme over sitt eget liv, mange blir giftet bort mens de ennå bare er barn, og den vanligste dødsårsaken blant jenter i tenårene er selvmord.

Shonglap-programmet gjør jentene stolte og selvstendige, gir dem kunnskap om egne rettigheter og muligheten til å tjene egne penger. Slik kan de unngå for tidlig ekteskap, tvangsprostitusjon, overgrep og utnytting.
– Dette er et veldig godt prosjekt som vi har troen på. Vi har fått god oppfølging og masse bra informasjon fra Strømmestiftelsen om prosjektet. Vi ser at det virker, forteller Olsen.

– Merverdi
Produktsjef Eilef Solheim mener samarbeidet gir en merverdi som er verdifull for bedriften og de ansatte.
– Vi har vunnet i lotto, vi som har norske pass. Det beriker derfor vår arbeidshverdag å vite at bedriften du jobber i bryr seg og jobber for en bedre verden, mener han.

Han håper Stormbergs engasjement kan inspirere andre bedrifter.

Butikkmedarbeider Thomas Stornes er stolt av å jobbe i en bedrift som viser samfunnsansvar.
– Det viser at de ikke bare tenker på å få penger inn i kassa, sier han.

Takker for tilliten
Rune Mørland fra Strømme Business Partner takker for tilliten Stormberg viser ved å øke beløpet.
- Vi er stolte og glade for samarbeidet med Stormberg. Bedriften har gjennom mange år tatt samfunnsansvar både lokalt og internasjonalt og er et forbilde for andre bedrifter. Engasjementet og tilbakemeldingene fra de ansatte begeistrer og motiverer oss, og forteller oss at samfunnsengasjement på arbeidsplassen er etterspurt og ønsket. Vi takker for tilliten, og gleder oss over en styrket avtale som hvert år gir ytterligere flere hundre unge jenter i Bangladesh muligheten til å bli sjef i eget liv.