Gå til innhold Gå til navigasjon

Unge, engasjerte fattigdomsbekjempere

Jente med barn

En samfunnsbevisst generasjon
klare for å
utrydde fattigdom

 

Skoler og barnehager

Strømmestiftelsen har et undervisningsopplegg for norske skoler og hjelper til med ideer og inspirasjon som kan forsterke kontakt mellom skoler i Norge og prosjekter i Sør. Barn i barnehager, og elever på barneskoler, ungdomskoler, videregående og folkehøgskoler lærer om årsakene til fattigdom og hvordan de selv kan være med å forandre verden. 

Dette øker solidaritetsfølelsen, motivasjonen og kunnskapsnivået her hjemme. Kontakt oss på telefon 38 12 75 00 hvis dere er interesserte i et samarbeid!

Barn foran fattigdomsbekjemper-bilen (sau)
Re-Act, ungdomsorganisasjon

RE:ACT

RE:ACT er Strømmestiftelsens ungdomsorganisasjon. Deres visjon er en rettferdig og bærekraftig verden fri for fattigdom.

De ønsker å knytte kontakt og minske avstanden mellom mennesker på tvers av kulturer og landegrenser, og sosiale og økonomiske forutsetninger. Derfor er slagordet deres: "Mind the gap!"

RE:ACT organiserer helgesamlinger i ulike deler av landet, samt holder ulike aktiviteter, konserter og feiringer av høytider.

Act Now

Act Now er Strømmestiftelsens utvekslingsprogram for ungdom i alderen 18-25 år. Reis ut i verden og bekjemp fattigdom. Kom hjem som et rikere menneske.

Act Now er et studium i tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid. Som Act Now-student får du kunnskaper om fattigdommens årsaker og konsekvenser. Du vil lære om utviklingsarbeid, ikke bare i teorien, men også hvordan det fungerer i praksis. Programmet gir deg unike erfaringer som vil prege deg resten av livet. Les mer her.

Act Now-student med barn, Uganda
krik fotball

KRIK

KRIK (Kristen Idrettskontakt) er en ungdomsorganisasjon som har et mål å veilede ungdom omkring tro, etikk og idrett samt skape idrettsglede både lokalt og internasjonalt. KRIK bidrar i Sør (CHRISC) med samlinger, innsamlingsaksjoner, leirer og holder seminarer på skoler og i lokallag.

Hensikten er å engasjere ungdom i Norge og utlandet ved hjelp av idrettsaktiviteter. De inkluderer alle uavhengig av kjønn, religion, bakgrunn og ferdigheter. Innstilling er at fattigdom ikke er fravær av evner, men fravær av muligheter.