Gå til innhold Gå til navigasjon

Ung og engasjert

Jente med barn

En samfunnsbevisst generasjon
klare for å utrydde fattigdom

Act Now

Act Now er Strømmestiftelsens utvekslingsprogram for ungdom i alderen 18-25 år. Reis ut i verden og bekjemp fattigdom. Kom hjem som et rikere menneske.

Act Now er et studium i tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid. Som Act Now-student får du kunnskaper om fattigdommens årsaker og konsekvenser. Du vil lære om utviklingsarbeid, ikke bare i teorien, men også hvordan det fungerer i praksis. Programmet gir deg unike erfaringer som vil prege deg resten av livet. Les mer her.

Act Now-student med barn, Uganda
Re-Act, ungdomsorganisasjon

RE:ACT

RE:ACT er Strømmestiftelsens ungdomsorganisasjon. Deres visjon er en rettferdig og bærekraftig verden fri for fattigdom.

De ønsker å knytte kontakt og minske avstanden mellom mennesker på tvers av kulturer og landegrenser, og sosiale og økonomiske forutsetninger. Derfor er slagordet deres: "Mind the gap!"

RE:ACT organiserer helgesamlinger i ulike deler av landet, samt holder ulike aktiviteter, konserter og feiringer av høytider.

Skoler og barnehager

Strømmestiftelsen har undervisningsopplegg for norske skoler og hjelper til med ideer og inspirasjon som kan forsterke kontakt mellom skoler i Norge og prosjekter i Sør. Barn i barnehager, og elever på barneskoler, ungdomskoler, videregående og folkehøgskoler lærer om årsakene til fattigdom og hvordan de selv kan være med å forandre verden. 

Dette øker solidaritetsfølelsen, motivasjonen og kunnskapsnivået her hjemme. Kontakt oss på telefon 38 12 75 00 hvis dere er interesserte i et samarbeid!

Barn foran fattigdomsbekjemper-bilen (sau)