Gå til innhold Gå til navigasjon

Siste nytt

- Nå må vi heie på OD-elevene

Årets Operasjon Dagsverk har møtt på mange koronautfordringer. Desto viktigere er det å støtte opp om elevenes innsats på OD-dagen torsdag 29. oktober, mener Strømmestiftelsen.

Når søppel blir til arbeidsplasser

I Norge og andre europeiske land har vi kommet langt med avfallshåndteringen. Denne kompetansen må deles, videreføres og tilpasses også til de mer sårbare landene.

Skolestart - for hvem?

Vi kan ikke vente til det går over. Situasjonen for utdanning globalt viser at vi må våge å endre hvordan vi sikrer barn og unge en god utdanning.

Koronaepidemien gir utdanningskrise

I en tid med store behov for umiddelbar humanitær bistand, må vi ikke glemme viktigheten av det langsiktige arbeidet med å styrke menneskers evne til å komme seg ut av fattigdom.

Koronakrisen: Å skaffe levebrød uten jobb

- Midt oppi den krisen vi står i alle står i, oppfordrer jeg til å bruke 1. mai til å sende noen ekstra tanker til dem som står helt på bunnen - som mangler beskyttelse, ressurser eller arbeidstakervern og permitteringsordninger, skriver Kristine Storesletten Sødal i denne kronikken.

Verden er en landsby

Det er så mye vi ikke vet om denne pandemien, og ikke minst om virkningen av tiltakene. Men vi vet at den vil prege arbeidet vårt med å bekjempe fattigdom globalt i lang, lang tid - lenge etter at koronakrisen har lagt seg.

Når ungdom setter i gang

Forrige uke fikk vi den gledelige beskjeden om at landets elever har valgt vårt prosjekt til årets Operasjon Dagsverk - Norges største solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom.

Fire forslag for å nå målet

Synes du det høres uoppnåelig ut å utrydde ekstrem fattigdom på ti år? Det syntes vi i 1990 også, da målet var å halvere ekstrem fattigdom - og vi klarte det. Men nå ligger vi litt bak skjema.

Nordmenn tror ikke vi klarer å utrydde ekstrem fattigdom

Likevel mener flertallet det er viktig og vil gjøre mer for å utrydde ekstrem fattigdom i verden innen 2030, viser fersk undersøkelse. – Et tydelig signal om å ta drastiske grep, sier Strømmestiftelsen. 

Gode nyttårsønsker til et sårbart land

Årets siste dag er her igjen. Dagen vi ønsker hverandre et godt nytt år, ser tilbake på oppturer og nedturer, gleder oss over at vi kan se fremover og starte litt «på nytt» igjen. Nå går vi også inn i et nytt tiår. Hva vil prege oss og verden rundt oss fremover? Og, noe jeg er ekstra opptatt av: Kommer vi til å nå FNs bærekraftsmål innen tiåret er omme – i 2030?

Fra plastsøppel til skolepulter

Et nytt prosjekt i Mali skal bidra til mindre søppel, skape jobber til unge og sikre solide skolepulter av resirkulert plast til Strømmestiftelsens Speed Schools i Vest-Afrika.

Hjertevennen Sissel

I mer enn 30 år har Sissel turnert de store verdensscenene. Hun har sunget med de beste og blitt en av Norges mest folkekjære artister. Men aldri har hun glemt Hjertevennene hun fikk i Bangkok, og mødrene og barna hun møtte med Strømmestiftelsen i et prosjekt for blinde i Bangladesh for 30 år siden.

På flukt i sitt eget land

I forrige uke kunne vi lese flere rapporter om at situasjonen i Sahel på kort tid har gått fra vondt til verre. Hvordan kunne dette skje at regionen er blitt så usikker, og hva kan norske og internasjonale myndigheter og landene selv gjøre for å få bedre liv for innbyggerne?

Gode nyheter i en urolig region