Gå til innhold Gå til navigasjon

Siste nytt

Gode nyttårsønsker til et sårbart land

Årets siste dag er her igjen. Dagen vi ønsker hverandre et godt nytt år, ser tilbake på oppturer og nedturer, gleder oss over at vi kan se fremover og starte litt «på nytt» igjen. Nå går vi også inn i et nytt tiår. Hva vil prege oss og verden rundt oss fremover? Og, noe jeg er ekstra opptatt av: Kommer vi til å nå FNs bærekraftsmål innen tiåret er omme – i 2030?

Fra plastsøppel til skolepulter

Et nytt prosjekt i Mali skal bidra til mindre søppel, skape jobber til unge og sikre solide skolepulter av resirkulert plast til Strømmestiftelsens Speed Schools i Vest-Afrika.

Hjertevennen Sissel

I mer enn 30 år har Sissel turnert de store verdensscenene. Hun har sunget med de beste og blitt en av Norges mest folkekjære artister. Men aldri har hun glemt Hjertevennene hun fikk i Bangkok, og mødrene og barna hun møtte med Strømmestiftelsen i et prosjekt for blinde i Bangladesh for 30 år siden.

På flukt i sitt eget land

I forrige uke kunne vi lese flere rapporter om at situasjonen i Sahel på kort tid har gått fra vondt til verre. Hvordan kunne dette skje at regionen er blitt så usikker, og hva kan norske og internasjonale myndigheter og landene selv gjøre for å få bedre liv for innbyggerne?

Gode nyheter i en urolig region

Verdens tøffeste lærere

Verden trenger et globalt lærerløft. Vi når ikke FNs bærekraftsmål om god utdanning for alle dersom vi ikke satser på lærerne.

Et budsjett som prioriterer verdens fattigste

Strømmestiftelsen er glade for at Statsbudsjettet 2020 viser et løft for verdens fattigste gjennom å prioritere sårbare grupper.

Ingen vil ha skolefri hele året

Skoleferien er endelig i gang - en etterlengtet pust i bakken for mange. Og hvem har vel ikke én eller flere ganger i løpet av livet drømt om skoleferie året rundt? Men tenk deg om en gang til: Er ikke det beste med ferie at man har noe å gå tilbake til?

Nesten 100 000 barn har begynt på skolen

- Umulig å få til uten den store støtten fra givere og støttespillere i Norge, sier generalsekretær Kristine Storesletten Sødal.

Skal skape grønne jobber i Mali

Strømmestiftelsen er nå i gang med et nytt prosjekt i Mali som skal bidra til mindre søppel og samtidig skape jobbmuligheter for arbeidsledig ungdom.

Sri Lanka – en måned etter terroren

Første påskedag for nøyaktig én måned siden i dag, våknet jeg tidlig og hadde fått mange meldinger på telefonen. Denne spesielle høytidsdagen startet på verst tenkelig måte. Terroren hadde rammet Sri Lanka, med bombeangrep mot tre kirker og tre hoteller.

Et liv i tjeneste for andre

På 60-tallet kjørte helsesøster Dordi Børte (97) rundt i en folkevogn i Tanzania for å behandle leprasmittede. Hun har viet hele livet til å hjelpe andre, og testamenterte til slutt bort alt hun eide til Strømmestiftelsen og Kirkens Nødhjelp.

Bli med, du også – sammen er vi sterke!

FN har laget en arbeidsplan i 17 punkter for hvordan verden i fellesskap kan arbeide for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Mens de 16 første punktene angir målet og detaljbeskrivelser på enkeltområder, slik som god utdanning eller likestilling mellom kjønnene, er det siste punktet en oppfordring til oss alle om å heve blikket og samarbeide med andre.

Nærmere en halv milliard i støtte til verdens fattigste fra Norad

I løpet av de neste fem årene vil Strømmestiftelsen motta 445 millioner kroner i støtte fra NORAD til bruk i prosjekter i Afrika og Asia. Avtalen som ble signert 3. april tilsier en økning i støtten fra NORAD på over 50 % sammenliknet med rammeavtalen for den forrige femårsperioden.