Gå til innhold Gå til navigasjon

SEB Norge gir 200 000 til mikrofinans

- Sparebankene i Skandinavia begynte i små kår, og slik driver også Strømmestiftelsen og Jamii Bora samfunnsbygging i Kenya. Vi er glade for å støtte et arbeid som i høyeste grad i tråd med våre verdier, yrkesmessig og menneskelig sett, sier stabssjef i SEB, Joar Langeland.

SEB er et nordeuropeisk finanskonsern som betjener 400.000 bedrifter, institusjoner og 5 millioner privatpersoner. SEB Norge har et bredt tilbud av tjenester til norske bedrifter, institusjoner, aktive investorer og privatkunder.

SEB Norge har i mange år støttet ulike gode formål med mindre beløp. De siste tre årene har konsernet valgt å støtte Strømmestiftelsen og mikrofinansarbeidet gjennom Jamii Bora og i år er bidraget 200 000 kroner.

- I konsernet har vi lang tradisjon i å bidra til noe annet enn finansnæringen. Strømmestiftelsen og Jamii Bora er valgt etter en grundig helhetsvurdering, der vi har konsultert mennesker med stor innsikt i utviklingsspørsmål.  Selv har jeg nære venner innen FN-systemet. Med mikrofinans bygger man opp ansvar hos menneskene man jobber med. I vårt daglige virke i banken blant mer velstående kunder, er også eget ansvar viktig. Derfor synes jeg det er fint at vårt internasjonale samfunnsengasjement også i stor grad handler om dette, sier Joar Langeland.

Leder i Strømme Business Partner, Rune Mørland setter stor pris på samarbeidet med SEB:

- SEB har en imponerende virksomhet og historie. Her i Norge har SEB blant annet bidratt til oppbyggingen av bedrifter som Hydro og Orkla. Jeg opplever at SEB speiler verdiene som allerede ligger i konsernet med engasjementet i mikrofinans. Gjennom tre år har samarbeidet utviklet seg, og jeg ser fram til fortsettelsen, sier Mørland.

Joar Langeland mener et samfunnsengasjement kan være viktig for bedriftskulturen og ønsker til neste år å sette i gang en kreativ prosess for involvere konsernets ansatte i sterkere grad: - Jeg vil jobbe enda mer med å bruke dette samarbeidet til å spre engasjement og glede blant de ansatte. Jeg håper vi allerede neste år kan få et enda nærmere samarbeid med Strømme Business Partner om dette. Rune Mørland ønsker et slikt samarbeid velkommen:

- Vi er glade for at SEB ser at et slikt samarbeid skaper verdier, ikke bare for menneskene i prosjektet i Sør, men også for ansatte i egen bedrift. Vi vil med glede jobbe sammen med SEB for å bruke samarbeidet vårt til å bygge videre på konsernets gode bedriftskultur, sier Mørland.