Gå til innhold Gå til navigasjon

Satser sammen i Mali

De ønsker å utgjøre en forskjell for enkeltmennesker gjennom sin investering i skolegang for barn og unge i et av verdens fattigste land.

To bedrifter fra Kristiansand, Westshore Shipbrokers og Deholt Gruppen inngikk i oktober  en felles avtale  gjennom Strømme Business Partner med en samlet verdi på
600 000 kroner.

Dette vil i løpet av de tre neste årene gi mange barn og unge en mulighet til skolegang gjennom Strømmestiftelsens Speed School konsept i Vest Afrika.

De to bedriftene vil selv få ta del i utviklingen, og reiser allerede på nyåret til Mali for å se og oppleve arbeidet i praksis.

Speed School er en ni måneders intensiv skolegang for barn fra åtte til tolv år, som har droppet ut av grunnskolen eller som aldri fikk muligheten til å begynne. Etter bestått eksamen kan de starte i vanlig 3 eller 4 klasse. Speed School gir barn i Vest Afrika en ny fremtid.

Vi er svært takknemlig for at disse bedriftene har valgt å satse langsiktig gjennom vårt næringslivsprogram, og ser frem til at de sammen med våre partere i Sør, skal få oppleve den  unike merverdien som ligger i det å bidra til at mennesker selv løfter seg ut av fattigdom, sier Rune Mørland, leder for Strømme Business Partner.