Gå til innhold Gå til navigasjon

Samvad lansert med OD-midler i Nepal

25. april ble Samvad offisielt åpnet i Kathmandu. - Et viktig program for ungdom, sa Norges ambassadør i Nepal, Alf Arne Ramslien.

Gjennom Operasjon dagsverk har tusenvis av norske ungdommer arbeidet for å gi ungdommer i Nepal utdanningsmuligheter.

Samvad betyr dialog på nepali, og er skreddersydd for å fange opp ungdommer som faller utenfor det nepalske samfunnet. Progrmmet startet opp i 2012, og frem til nå har mer enn 8000 jenter gjennomført Samvad. Nå utvides det for fullt med penger fra Operasjon Dagsverk. Øyvind Aadland, generalsekretær i Strømmestiftelsen, benyttet anledningen til å hylle Operasjon Dagsverk. 

- Jeg er stolt av det som norske ungdommer og skoleelever har gjort for å få dette til i Nepal. Jeg skulle ønske de var her og fikk være med å oppleve dette. Vi er med og skaper endringer for kasteløse ungdommer, forteller han under åpningfesten i Kathmandu.

- Samvad skaper endringsagenter
Norges ambassadør i Nepal, Alf Arne Ramslien, var tilstede under åpningen. Han understreker at Samvad er et strategisk viktig program som passer godt i den politiske prosessen landet nå er midt inne i.
- Å mobilisere ungdom fra lavere sosiale lag er nøkkelen til fremtiden. Dette er helt i tråd med Nepals politikk, og utviklingen av grunnloven. Samvadprogrammet vil uten tvil være en modell som vil bli lagt merke til, og som vil skape positive ringvirkninger. Unge jenter og gutter som går gjennom Samvad vil være viktige endringsagenter for Nepal, sier Ramslien.

En hyllest til de unge
Nepalske jenter danset og talte, de sang og var vertskap.
- Dette var først og fremst de unge sin kveld. Dette var kvelden for de marginaliserte, for de undertrykte, for de kastediskriminerte, for offerer for sexhandel og trafficking, for de som utsettes for barneekteskap, som ikke får skolegang og ikke får respekt og kan styre sitt eget liv. Dette var deres kveld, sier presseansvarlig i Strømmestiftelsen, Egil Mongstad.

Samvad opening dancers