Gå til innhold Gå til navigasjon

Sagavoll slår alle rekorder - igjen

Sagavoll folkehøgskole har i år samlet inn hele 1,2 millioner til Strømmestiftelsen

Siden skolestart i august 2012 har 126 elever ved Sagavoll folkehøgskole samlet inn penger til Strømmestiftelsens prosjekt CRO Jinja i Uganda, som har fokus på gatebarn i Øst-Afrika. Elevene har arrangert sponsorløp, hatt arbeidsuke, arrangert barnas dag og åpnet kafe. I sum har arrangementene resultert i hele 1.193.175,79 kroner.

Det nytter
Heidi Marie Gunnerød (19) har vært leder for prosjektgruppa Øst-Afrika ved Sagavoll folkehøgskole. I vinter besøkte hun Uganda. Hun forteller at møtet med barna og ungdommene i CRO ga motivasjon til kreative innsamlingssprell hjemme i Norge.  

– Besøket i Uganda tente en gnist i oss. Vi besøkte prosjektet i fire dager og fikk se at arbeidet nytter. Det gjorde spesielt sterkt inntrykk å få være med på nattevandring. Vi vandret rundt og vekket opp gatebarn for å registrere dem, forklarer hun.

Siden oktober har folkehøgskolelivet i stor grad dreid seg om Uganda.
– Det har tatt vanvittig mange timer. De siste to ukene har vi jobbet døgnet rundt.  Men alt slitet har vært verdt det. Vi har lært utrolig mye, forteller en fornøyd prosjektleder.

Imponerende innsats
Tommy van Pelt, rådgiver for skole og nettverk i Strømmestiftelsen, er mektig imponert over innsatsen til elevene. Han har fulgt elevenes innsats gjennom hele året. 

– Jeg ble helt målløs da totalbeløpet ble lest opp. I fjor rundet Sagavoll millionen, og jeg var overbevist om at dette bare var et engangstilfelle. Men likevel har signalene jeg har fått i løpet av året, tydet på at de hadde gode sjanser til å komme veldig nærme rekorden fra i fjor. De har jo lagt ned et enormt arbeid. At de i tillegg slo fjorårets millionrekord, vil jeg si er en prestasjon helt utenom det vanlige. Sagavoll skiller seg definitivt ut på landsbasis, skryter van Pelt.

Betydningsfylt bidrag
Det er ikke bare i år at Sagavoll Folkehøgskole imponerer. Skoleåret 2011-2012 samlet folkehøgskolen inn over én millioner kroner. I 2010-2011 ga innsamlingen 765 000 kroner. Innsatsen til folkehøgskoler som Sagavoll har stor verdi for Strømmestiftelsens arbeid. 

– Jeg kan ikke få understreket sterkt nok hvor takknemlige vi er for innsatsen som elevene har lagt ned. Engasjementet og målbevisstheten som Sagavollelevene viser, smitter over på oss som jobber i Strømmestiftelsen.  Med midlene som de har samlet inn kan vi fortsette arbeidet med å utrydde fattigdom, forteller markeds- og kommunikasjonssjef i Strømmestiftelsen, Kristine Storesletten Sødal.