Gå til innhold Gå til navigasjon

Sagavoll slår alle rekorder

Elever ved Sagavoll fhs har nok en gang slått skolerekorden. I år ble summen utrolige 1.045.000 kroner.

Elevene ved Sagavoll folkehøgskole har lagt seg i selen for å hjelpe gatebarn i Uganda. Over en million kroner er samlet inn, det meste på en uke.
Inspektør Tom Arne Møllerbråten er svært fornøyd med gigantsummen som nå skal hjelpe gatebarn I Uganda å få skolegang.
– Dette er veldig mye penger, det er helt klart rekord og vi har lykkes med å øke summen hvert år, sier den entusiastiske læreren.

Lørdag kveld ble pengene overlevert Strømmestiftelsen og stolte elever kunne juble for en rekordsum til bistandsprosjektet i Uganda.
I 15 år har den kristne folkehøgskolen samlet inn penger til fattige barn i samarbeid med Strømmestiftelsen. For to år siden samlet de inn rundt 600. 000, i fjor ble det 765. 000, og i år tok de et skikkelig byks og rundet millionen.
De 125 elevene har brukt arbeidsuken sin med hjelpe folk i Telemark med vasking, hagestell og oppussing. Noen elever har også jobbet for småbedrifter i Gvarv.

– Vi er utrolig takknemlig for det arbeidet Sagavoll har gjort. Denne skolen har i en årrekke vært blant våre beste ambassadører, sier Kristine Storesletten Sødal, markeds-, og kommunikasjonssjef i Strømmestiftelsen.

– Helt fantastisk

I tillegg til arbeidsuken har det vært en gruppe på 17 elever som har hatt innsamlingen som valgfag i et helt år. 
Lederen for gruppen, Ingeborg Lodden Solberg (19), er stolt. 
– Dette er helt fantastisk. Vi opplever virkelig at vi gjør en forskjell for disse barna. 
I februar var hun sammen med 16 andre i byen Jinja og møtte de 200 av barna som er innom daghjemmet en vanlig dag. I følge Strømmestiftelsen koster skolegang for et barn i Uganda 700 kroner for et år. 
 
Ble kjent med gatebarna

– Jeg ble kjent med flere av dem og vet at de nå kommer til å få hjelp. Det er stort og jeg er veldig inspirert til å jobbe med bistand også i fremtiden, sier Ingeborg. 
Av de 17 elevene som ledet innsamlingen var bare tre av dem gutter. Ingeborg vet ikke akkurat hvorfor. 
– Kanskje bistand er en mer jenteting, eller at jenter liker bedre å organisere. Jeg vet ikke.
 
 
Tekst: Strømmestiftelsen/ Bjørn Olav Hammerstad/DAGEN Foto: Sagavoll fhs