Gå til innhold Gå til navigasjon

Rekordår for Strømmestiftelsen

Rekordår for Strømmestiftelsen

For først gang fikk over en million mennesker hjelp gjennom Strømmestiftelsen.

2017 var et rekordår for Strømmestiftelsen. For først gang fikk over en million mennesker hjelp gjennom den kristiansandbaserte utviklingsorganisasjonen. I tillegg hadde organisasjonen for første gang en omsetning på over 200 millioner kroner. Strømmestiftelsen er med dette blant Norges ti største utviklingsorganisasjoner og den største med hovedkontor utenfor Oslo.

Den aller største veksten skjedde i Vest-Afrika, der Strømmestiftelsens Speed Schools har oppnådd stor anerkjennelse og støtte fra en rekke internasjonale aktører. Kurset gir barn som ikke har fått begynne på skolen en ny sjanse og har svært gode resultater. Rundt 200 000 barn har allerede fullført kurset, som gir dem mulighet til å begynne direkte i 4. klasse i den offentlige skolen.

-Vi er fornøyde med at vi klarer å hjelpe enda flere mennesker ut av fattigdom gjennom jobbskaping og utdanning, og vi vil fortsette arbeidet med å fokusere ytterligere på å nå frem til de aller fattigste, sier generalsekretær i Strømmestiftelsen, Kristine Sødal.