Gå til innhold Gå til navigasjon

RE:ACT vil forandre verden

RE:ACT er Strømmestiftelsens ungdomsorganisasjon og stedet for ungdommer som ønsker å gjøre verden til et bedre sted for alle mennesker.

Engasjerte ungdommer som kjemper mot fattigdom og verdens urettferdighet, startet i desember 2009 en ny ungdomsorganisasjon. Organisasjonen ble startet av en gjeng tidligere Act Now studenter ved Hald Internasjonale senter i Mandal, og fikk navnet RE:ACT. Ungdomsorganisasjonen skal engasjere og utfordre ungdommer til å delta i fattigdomsbekjemping. Organisasjonen skal også være en kritisk samtalepartner til sin moderorganisasjon, Strømmestiftelsen, i hvordan en på best mulig måte kan bekjempe fattigdom.

- Dette er organisasjonen for den som ønsker å leve den forandringen de ønsker å se gjort i verden. RE:ACT ønsker en verden fri for fattigdom og vil gjøre sitt for at dette skal skje. Vi vil gjennom å spre nord/sør informasjon engasjere folk til å ville bety en forskjell, saThea Namtvedt Tuv, tidligere styremedlem i RE:ACT, og siterte Mahatma Gandi som en gang skal ha sagt: "Be the change you want to see in the world".

Strømmestiftelsens daværende generalsekretær Øyvind Aadland hilste organisasjonen velkommen:

- Vi trenger ungdommer som kan utfordre oss og være et korrektiv i den bistandsfaglige debatten. Vi trenger unge mennesker som kan motivere unge til å ta ansvar for verdens fattige, og samtidig utfordre oss som er eldre i denne bransjen. Jeg har stor tiltro til at de og denne organisasjonen vil det. Jeg tror også at RE:ACT vil utfordre mange unge til å bli gode støttespillere i kampen for verdens fattige, sa Aadland.

36 personer - de aller fleste av dem tidligere studenter gjennom Strømmestiftelsens utvekslingsprogram Act Now - var med på stiftelsesmøtet.

Vårt utvekslingsprogram ACT NOW sender hvert år et titalls ungdommer ut til noen av våre partnere for å arbeide i deres prosjekt. Erfaringene, opplevelsene, og kunnskapen de får med seg hjem ønsker de unge selv å videreføre.

- I RE:ACT vil det være mulig for dem, og mange andre, å engasjere seg for de fattige og for en mer rettferdig verden, uttalte daværende prosjektleder i Strømmestiftelsen, Erik Wessman.

Han understrekte at selv om RE:ACT har valgt å være Strømmestiftelsens ungdomsorganisasjon, er den en selvstendig organisasjon med sitt eget styre og skal drive holdningsskapende arbeid i Norge om nord/sør-spørsmål.