Gå til innhold Gå til navigasjon

Barn må jobbe som sexslaver

Millioner av barn er tvunget til å jobbe daglig. 

1 million barn må jobbe som sexslaver.

Med støtte fra givere som deg hjalp vi 975.207 mennesker til et bedre liv i 2017

SJEF I EGET LIV
Gjennom vårt utdanningsprosjekt for jenter i Nepal og Bangladesh, Samvad, er minst 50.000 barneskap forhindret. 
Samvad betyr dialog på nepali, og gjør jenter til sjef i eget liv. 

Jeg vil hjelpe

Jeg ønsker å gi:

350 kr kan gi et barn skoleplass.

Anonyme gaver gir ikke mulighet for skattefradrag.

Hva du hjelper med

vi-styrker-foreldre
Styrke foreldre med jobb
De får muligheten til å skape seg en jobb, så de kan skaffe mat til barna og få råd til å sende barna på skole.
vi-hjelper-barn
Utdannelse til barn
Når foreldrene har jobb, trenger ikke barna å jobbe. Unge jenter slipper å giftes bort eller selges som slaver.
vi-bygger-samfunn
Bygge opp lokalsamfunn
Å skape jobber hjelper hele lokalsamfunn med skolegang, yrkesopplæring og kunnskap om rettigheter.

Litt ekstra info til deg som lurer

Hva gjør dere med mine personopplysninger?

Personvernerklæring for deg som er giver til Strømmestiftelsen

Vi behandler alle opplysninger om våre givere – som navn, adresse, telefonnummer, fødselsnummer og bidrag som er gitt – strengt konfidensielt.

Opplysningene brukes til å oppfylle avtaler med deg som giver, til å oppfylle organisasjonens rettslige forpliktelser i forhold til skattelov og regnskapslov og til å drive informasjon og innsamling av midler for Strømmestiftelsen. Behandlingen skjer i henhold til Personvernforordningens artikkel 6, punkt 1.

Vi utleverer ikke personopplysninger til andre, med unntak av frivillig innrapportering av skattefradrag. Unødvendige opplysninger vil bli slettet når oppbevaring ikke lenger er nødvendig ut fra formålet med oppbevaringen. Generalsekretæren er behandlingsansvarlig.

Det er frivillig å gi fra seg personopplysninger. Du kan ved skriftlig henvendelse kreve innsyn i hvilke opplysninger som er registrert og hvordan disse benyttes.

Du kan kontakte vår giverservice på tlf. 38 12 75 00 dersom du vil rette feil i navn og adresse, vil endre type eller antall henvendelser, be om å avslutte givertjenesten, bli slettet eller inngå faste giveravtaler.

Oppdatert: 28.06.2018

Hvilke typer betalingsmåter kan jeg velge?

Du kan velge to måter å betale inn din gave på: Papirgiro i posten eller AvtaleGiro, som er et direkte trekk fra din konto hver måned.

Betaler du med AvtaleGiro, bidrar du til at flere får glede av dine gaver. Det er det rimeligste for både Strømmestiftelsen og deg.

Slik oppretter du AvtaleGiro:

  • Gjør det direkte i din nettbank eller kontakt banken din.
  • Du kan også få tilsendt et skjema fra oss som du må fylle ut og returnere så ordner vi resten.

Kontakt oss da gjerne på post@strommestiftelsen.no eller ring oss tlf. 38 12 75 00.

Hvordan endrer jeg kontaktinformasjonen dere har om meg?

Du kan endre din kontaktinformasjon ved å sende en epost til postkrs@stromme.org eller ringe oss på tlf. 38 12 75 00. Vi hjelper deg gjerne!

Får jeg inntektsfradrag (skattefradrag) for gavene mine?

Ja, du kan få inntektsfradrag (tidl. kalt skattefradrag) etter gjeldende regler for gaver mellom kr. 500,- og 50.000,- til frivillige organisasjoner.

For å innberette ditt bidrag til skattemyndighetene, trenger vi ditt fødselsnummer (11 siffer). Dersom giveren er en bedrift, trenger vi organisasjonsnummeret.

Ta gjerne kontakt på post@strommestiftelsen.no eller tlf. 38 12 75 00 for å oppgi dette. Vi tar vare på opplysningene på en trygg måte, så du trenger bare oppgi det en gang. 

Hva skjer med pengene du gir?

Vi sier at med jobb og inntekt hadde ikke en mor trengt å forlate eller selge barna sine. Hvordan kan vi si dette? Jo, fordi vi har sett hva en jobb kan bety for en mor:

32010-money-per-fronth-04
Strømmestiftelsen kommer til landsbyen. En fattig kvinne full av ideer og stå-på-vilje får et lån og en mulighet til å skape seg en jobb. Sammen med lånet får hun opplæring i et yrke og kunnskap om rettigheter og helse.
Egg i en krukke
Hun bestemmer seg for å kjøpe ei høne for pengene hun har lånt. Høna legger egg som hun selger videre. Hun investerer i flere høner og øker inntektene. Nå har hun råd til å forsørge familien sin og sender barna på skolen.
Jente, Bangladesh.
Livet smiler og økonomien vokser. Hun får råd til medisiner, sender barna på skole og skaper en tryggere framtid for hele familien. Gründeren ansetter andre i landsbyen. En bærekraftig utvikling er i gang.
Lite barn med mammaen sin, Bangladesh.
Barn får være barn. De slipper å selges, slave eller giftes bort. De voksne får et levebrød og slipper å ta umenneskelige valg som skader barna. En jobbmulighet, med resultater som vil ha stor betydning for mange.

Jeg vil hjelpe

Jeg ønsker å gi:

350 kr kan gi et barn skoleplass.

Anonyme gaver gir ikke mulighet for skattefradrag.

motherhood-bilde-med-5-barn