Gå til innhold Gå til navigasjon

Kåret til Afrikas beste innen ansvarlig turisme

Kåret til Afrikas beste innen ansvarlig turisme
Gjev pris til Naboisho Conservancy i Kenya.

Naboisho Conservancy stakk av med den gjeveste prisen da African Responsible Tourism Awards nylig hadde sin årlige kåring.

Landsbyprosjektene Agder Energi, Skagerak Energi og Dyreparken sammen med Strømmestiftelsen bidrar i er blant tiltakene som et tillagt vekt under denne kåringen, som ellers ble dominert av sør-afrikanske aktører.

Dette er den mest prestisjetunge kåringen innen ansvarlig turisme i Afrika og en betydelig anerkjennelse av modellen som ligger bak Naboisho Conservancy og arbeidet Strømmestiftelsen og vår lokale samarbeidspartner Basecamp Foundation deltar i.

I juryens begrunnelse heter det at «Fire års arbeid med konsultasjoner av 554 landeiere lå bak opprettelsen av Naboisho Conservancy. 94 prosent av dem valgte å lease ut eiendommen sin gjennom et holdingsselskap, med deres egne valgte ledere. Lokalsamfunnet får direkte og konkrete fordeler av at naturen og dyrelivet bevares. Ingen annen aktivitet gir så stor direkte inntekt til folket som Naboisho Conservancy. Naboisho Conservancy har vært en pioner i kontrollert beite og helhetlig eiendomsdrift. Det er en sameksistens mellom vilt og kveg, der interessene til de ville dyrene såvel som masaienes husdyr blir ivaretatt og gjensidig respektert. Ordet Naboisho betyr «komme sammen» på masaispråket og er akkurat hva Naboisho handler om.»