Gå til innhold Gå til navigasjon

Øst-Afrika 2019

Opplev Strømmestiftelsens arbeid i Øst-Afrika med Marna, Joakim og Sara

Strømmestiftelsens arbeid for å bekjempe fattigdom har skapt gode resultater og endret mange liv. I januar 2019 er vi med Marna, Joakim og Sara til Øst-Afrika sånn at de kan se hvordan vi arbeider og rapportere hvordan det ser ut fra deres ståsted. Bli inspirert og se at det nytter!

pa-benken-hvor-de-gjor-opp-sine-uenigheter-i-stedet-for-a-sporre-lereren

Ønsker du å bidra? Vipps til 03002

Øst-Afrika er en region som inkluderer 13 land øst på det afrikanske kontinentet og utenfor Afrikas østkyst. Strømmestiftelsens regionkontor er i Ugandas hovedstad Kampala, og vi arbeider i Kenya, Tanzania, Uganda og Sør-Sudan.

Strømmestiftelsen er en norsk bistandsorganisasjon som arbeider i Afrika og Asia. Vi utrydder fattigdom ved å tilby fattige mennesker utdanning og jobbmuligheter. Vi jobber sammen med våre lokale partnere for å nå ut til de fattigste og mest sårbare gruppene i regionen. Vi har et spesielt fokus på kvinner og risikoutsatte barn.

VLOG FRA AFRIKA

Sara sin vlog fra Uganda viser både hvilke prosjekter vi har og mye av det andre vi opplevde i Uganda. Se filmen og la deg fascinere av Uganda 😊

 

Sara har laget en fantastisk film som viser hva hun opplevde i Kenya, den første delen av turen til Øst-Afrika 💕

 

Girlpower!

Jentene på Mara Girls Leadership School viser skikkelig girlpower! Som Marna sier i denne instagram-posten: 

"Disse masaijentene går på en helt spesiell skole som gir de muligheten til å bli sterke, selvstendige kvinner. De blir fulgt opp helt til de har en GIRLPOWER utdannelse som de tar med seg tilbake til sitt lokalsamfunn og dermed er med på å skape store endringer. "

Nydelig oppsummering av Joakim!

Joakim har laget en fantastisk fin 🎞 som oppsummerer mye av det vi har opplevd i Øst-Afrika ❤

Inspirerende Mr. Toys!

Mr. Toys har vært en del av vår verden i mange år, og med sitt gode humør og inkluderende væremåte er han en inspirasjon for alle. Vi elsker hva Sara skriver om sitt møte med Mr. Toys :-)

"Denne businessen er i dag utrolig suksessfull, og lekebilene er ønsket fra folk i hele Kampala🚗 En ting fascinerte meg med Mr. Toys. Han sier han fint kunne kjøpt seg en fin bil eller et stort hus, men det er ikke her verdiene hans ligger. Han ønsker heller å ekspandere og utvikle seg, og også å overføre kunnskap til andre. Dette vises også gjennom at han nå jobber med yngre menn som også ønsker å jobbe innen snekre bransjen eller leketøys bransjen - for eksempel fikk vi møte «Papa Toys». Denne mannen er et prakteksempel på «ikke glem hvor du begynte». Han står på hver eneste dag for å gjøre det han elsker, og det er ufattelig inspirerende å se❤️"

"Tante Sarah" inspirerer!

Vi elsker de som tar saken i egne hender og hjelper der de ser det trengs! "Tante Sarah" er en av dem. Hun har vært med i en spare og lånegruppe, og har ved hjelp av gruppen kunne starte en skole for barna i nærområdet :-)

Connection

Sara fikk en utrolig bra kontakt med jentene på Mara Girls Leadership School ❤

GIRLPOWER

Vi har møtte mange sterke jenter og kvinner, og Joakim har delt noen utrolig flotte bilder på Instagram!

Treplanting på Mara Girls Leadership School

I går var vi på Mara Girls Leadership School, en skole for talentfulle jenter fra 10 til 14 fra Masai Mara. Ønsket er å utdanne dem til å bli fremtidens rollemodeller i sine lokalsamfunn. De får en god utdanning og blir gjort i stand til å stå opp for rettighetene sine! 👍

I dag var vi tilbake og Marna, Joakim og Sara plantet tre sammen med jentene. Trærne er med på å minne jentene på at de har støttespillere som heier på dem ❤

marna

Jeg har sett Strømmestiftelsens arbeid i Nepal og vet at det fungerer. Men det er mange som trenger hjelp!

Marna - @komikerfrue

 

joakim

Det er så vondt å se hvor vanskelig så mange har det. Men å se hvordan hardt arbeid og gode prosjekter hjelper gir inspirasjon og håp!

Joakim - @joakimkleven

sara

Det er lett å shoppe enkeltsaker. Men jeg har tro på at systematisk jobbing fungerer - og er så utrolig glad for å se at det er mulig å hjelpe!

Sara - @sarahoydahl

Hva betyr din hjelp?

Du styrker foreldre

De får muligheten til å skape seg en jobb, så de kan skaffe mat til barna sine. Med en stabil inntekt får de råd til å sende barna på skolen og i barnehagen. De får yrkesopplæring og trening i hvordan de kan drive god forretning.

Du hjelper barn

Når foreldrene har jobb, trenger ikke barna å jobbe. Unge jenter slipper å giftes bort eller selges som slaver. Barn slipper å bo på gata. De slipper å dø av enkle sykdommer, fordi mamma og pappa nå har råd til å kjøpe medisiner.

Du bygger samfunn

Å skape jobber hjelper hele lokalsamfunn. Skolegang, yrkesopplæring, kunnskap om rettigheter og nettverksbygging gir mennesker tro på seg selv og muligheter til å påvirke sitt eget liv og samfunnet sitt.

Se hvordan du kan hjelpe