Gå til innhold Gå til navigasjon

Øst-Afrika 2019

Opplev Strømmestiftelsens arbeid i Øst-Afrika med Marna, Joakim og Sara

Strømmestiftelsens arbeid for å bekjempe fattigdom har skapt gode resultater og endret mange liv. I januar 2019 er vi med Marna, Joakim og Sara til Øst-Afrika sånn at de kan se hvordan vi arbeider og rapportere hvordan det ser ut fra deres ståsted. Bli inspirert og se at det nytter!

pa-benken-hvor-de-gjor-opp-sine-uenigheter-i-stedet-for-a-sporre-lereren
Ønsker du å bidra? Vipps til 03002

Øst-Afrika er en region som inkluderer 13 land øst på det afrikanske kontinentet og utenfor Afrikas østkyst. Strømmestiftelsens regionkontor er i Ugandas hovedstad Kampala, og vi arbeider i Kenya, Tanzania, Uganda og Sør-Sudan.

Strømmestiftelsen er en norsk bistandsorganisasjon som arbeider i Afrika og Asia. Vi utrydder fattigdom ved å tilby fattige mennesker utdanning og jobbmuligheter. Vi jobber sammen med våre lokale partnere for å nå ut til de fattigste og mest sårbare gruppene i regionen. Vi har et spesielt fokus på kvinner og risikoutsatte barn.

Nydelig oppsummering av Joakim!

Joakim har laget en fantastisk fin 🎞 som oppsummerer mye av det vi har opplevd i Øst-Afrika ❤

"Tante Sarah" inspirerer!

Vi elsker de som tar saken i egne hender og hjelper der de ser det trengs! "Tante Sarah" er en av dem. Hun har vært med i en spare og lånegruppe, og har ved hjelp av gruppen kunne starte en skole for barna i nærområdet :-)

Connection

Sara fikk en utrolig bra kontakt med jentene på Mara Girls Leadership School ❤

GIRLPOWER

Vi har møtte mange sterke jenter og kvinner, og Joakim har delt noen utrolig flotte bilder på Instagram!

Treplanting på Mara Girls Leadership School

I går var vi på Mara Girls Leadership School, en skole for talentfulle jenter fra 10 til 14 fra Masai Mara. Ønsket er å utdanne dem til å bli fremtidens rollemodeller i sine lokalsamfunn. De får en god utdanning og blir gjort i stand til å stå opp for rettighetene sine! 👍

I dag var vi tilbake og Marna, Joakim og Sara plantet tre sammen med jentene. Trærne er med på å minne jentene på at de har støttespillere som heier på dem ❤

marna

Jeg har sett Strømmestiftelsens arbeid i Nepal og vet at det fungerer. Men det er mange som trenger hjelp!

Marna - @komikerfrue

 

joakim

Det er så vondt å se hvor vanskelig så mange har det. Men å se hvordan hardt arbeid og gode prosjekter hjelper gir inspirasjon og håp!

Joakim - @joakimkleven

sara

Det er lett å shoppe enkeltsaker. Men jeg har tro på at systematisk jobbing fungerer - og er så utrolig glad for å se at det er mulig å hjelpe!

Sara - @sarahoydahl

Hva betyr din hjelp?

Du styrker foreldre

De får muligheten til å skape seg en jobb, så de kan skaffe mat til barna sine. Med en stabil inntekt får de råd til å sende barna på skolen og i barnehagen. De får yrkesopplæring og trening i hvordan de kan drive god forretning.

Du hjelper barn

Når foreldrene har jobb, trenger ikke barna å jobbe. Unge jenter slipper å giftes bort eller selges som slaver. Barn slipper å bo på gata. De slipper å dø av enkle sykdommer, fordi mamma og pappa nå har råd til å kjøpe medisiner.

Du bygger samfunn

Å skape jobber hjelper hele lokalsamfunn. Skolegang, yrkesopplæring, kunnskap om rettigheter og nettverksbygging gir mennesker tro på seg selv og muligheter til å påvirke sitt eget liv og samfunnet sitt.

Se hvordan du kan hjelpe