Gå til innhold Gå til navigasjon

- Nå må vi heie på OD-elevene

- Nå må vi heie på OD-elevene

Årets Operasjon Dagsverk har møtt på mange koronautfordringer. Desto viktigere er det å støtte opp om elevenes innsats på OD-dagen torsdag 29. oktober, mener Strømmestiftelsen.

Årets Operasjon Dagsverk (OD) går til Strømmestiftelsens livsmestringskurs for 10.200 ungdom på flukt fra Sør-Sudan til Uganda. Torsdag 29. oktober skulle tusenvis av ungdom rundt omkring i Norge vært i sving på OD-dagen, solgt OD-boller og vafler på busser, togstasjoner og åpne plasser og vært synlige på ulike arenaer.

- I år blir det annerledes. Noen skoler melder avbud, og vi ser at flere elever har hatt vanskelig for å finne OD-jobb. Derfor blir det ekstra viktig å heie på og støtte opp om elevenes innsats, sier generalsekretær Kristine Storesletten Sødal i Strømmestiftelsen.

Kristine Storesletten Sødal, generalsekretær i Strømmestiftelsen.Som følge av koronasituasjonen har det vært et vanskelig år å planlegge både for OD selv og for Strømmestiftelsens kollegaer i Uganda. Situasjonen for ungdommene som skal ta del i prosjektet i Uganda har heller ikke vært lett, med økt uro og mangel på mat og inntekt i bosettingene for flyktninger nord i Uganda.

- Årets OD gjennomføres med kreative og digitale tilpasninger som sikrer trygg deltagelse basert på myndighetenes smittevernråd. Vi er imponert over innsatsen OD har lagt ned slik at den vanskelige tiden vi er inne i ikke skal gå utover ungdommene i Uganda, sier Sødal.

For dem som er vant med å kjøpe OD-bakst på vei til jobb torsdag morgen, vil OD i år tilby et digitalt alternativ, hvor man kan kjøpe en «luftig bolle» via VIPPS og sosiale medier.

- Vi oppfordrer alle til å være rause med betalingen til elevene slik at de over 10.000 ungdommene i Nord-Uganda kan få den støtten de trenger, sier Sødal.

Pressemelding fra Strømmestiftelsen, 28.10.20