Gå til innhold Gå til navigasjon

Nødhjelp til flomrammede i Asia

Nødhjelp til flomrammede i Asia

Minst 700 er drept og over 24 millioner mennesker er rammet av den verste flommen på mange år i Bangladesh, Nepal og India.

Strømmestiftelsen gir nå nødhjelp i våre prosjektområder.

 

Bangladesh rammes hvert år av flom, men i år er situasjonen mer dramatisk enn på lenge for landet der mer enn 150 millioner mennesker bor på et område tilsvarende mindre enn halve Norge. Nord-vest i landet er flere mennesker drept, hus tatt av flommen, store landbruksområder ødelagt og over tusen skoler er stengt på grunn av vannmassene.

Behovet for vann og mat er prekært, mens det på litt lengre sikt er en stor oppgave å bygge opp igjen hus og næringsvirksomheter for dem som har mistet alt. Strømmestiftelsen går nå inn med nødhjelp til 46 landsbyer, der 370 familier vil bli nådd med mat og vann.

Også i Nepal har flommen ført til store ødeleggelser i våre prosjektområder, spesielt i områdene Rautahat, Bara, Makawanpur. Også her går Strømmestiftelsen inn med nødhjelp og vil i første omgang nå 250 familier med rent vann og mat.

Representanter for det internasjonale Røde Kors og Røde Halvmåne har uttalt at situasjonen i Sør-øst Asia har gått fra «ille til verre». Mange landsbyer er helt isolert og kan bare nås med båt, mens behovet for mat og rent vann er desperat. Strømmestiftelsen følger situasjonen tett og vurderer fortløpende situasjonen i våre prosjektområder.