Gå til innhold Gå til navigasjon

Nærmere en halv milliard i støtte til verdens fattigste fra Norad

Nærmere en halv milliard i støtte til verdens fattigste fra Norad
Wenche Fone (Norad), Kristine Sødal (Strømmestiftelsen) og Knut Winther (Norad) ved undertegnelsen av avtalen.

I løpet av de neste fem årene vil Strømmestiftelsen motta 445 millioner kroner i støtte fra NORAD til bruk i prosjekter i Afrika og Asia. Avtalen som ble signert 3. april tilsier en økning i støtten fra NORAD på over 50 % sammenliknet med rammeavtalen for den forrige femårsperioden.

- Dette er helt fantastiske nyheter. Vi er svært glade for den tilliten vårt arbeid har fra norske myndigheter. Dette vil bidra til at mange enkeltmennesker kan bli hjulpet ut av fattigdom gjennom  utdanning og jobbmuligheter, sier generalsekretær Kristine Sødal i Strømmestiftelsen.

Støtten fra NORAD går til å  bygge samfunn, gi utdanning og skape jobbmuligheter. Landene som dekkes av avtalen er Mali, Burkina Faso, Niger, Sri Lanka, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Uganda, Tanzania og Sør-Sudan.

- For første gang får vi nå også støtte til programmer i Myanmar.  Innsatsen vil være størst i sårbare stater i Sahel og Sør-Sudan. Der er det våre utdanningsprogrammer som står sterkest, sier Sødal.

Støtten fra NORAD dekker ca 45 % av Strømmestiftelsens budsjett for de neste årene. Resten må samles inn fra private givere, samarbeid med næringsliv og andre organisasjoner. I 2017 nådde Strømmestiftelsens arbeid for første gang over 1 million mennesker på et enkeltår.

--------------------

FAKTA:

  • Strømmestiftelsen er landets største bistandsorganisasjon med hovedkontor utenfor Oslo.
  • Årlig budsjett de siste årene er på om lag 200 millioner kroner.
  • Strømmestiftelsen har kun lokalt ansatte på sine landkontor og regionkontor i Afrika og Asia.