Gå til innhold Gå til navigasjon

Hjelp mødre i Nepal.

motherhooddag738

Totalt hjalp vi 1 024 426 mennesker i fjor.

Men vi må aldri gi oss!
Fremdeles må 168 millioner barn arbeide.
I fjor ble over en million barn kjøpt og solgt som sexslaver.

Vær med på å skape jobber til mødre
slik at de kan gi barna sine trygghet.

Jeg vil hjelpe

Jeg ønsker å gi:

350 kr kan gi et barn skoleplass.

Anonyme gaver gir ikke mulighet for skattefradrag.

Du lurer kanskje på om det du gjør betyr noe?
For tolvåringen i Nepal som slapp å jobbe som sexslave,
betyr det ALT!

 

Metoder som fungerer

Vi vet at jobb og utdanning gir mennesker et bedre liv. Hvordan, det kan du lese mer om her:

Vi styrker foreldre
De får muligheten til å skape seg en jobb, så de kan skaffe mat til barna sine. Med en stabil inntekt får de råd til å sende barna på skolen og i barnehagen. De får yrkesopplæring og trening i hvordan de kan drive god forretning.
Vi hjelper barn
Når foreldrene har jobb, trenger ikke barna å jobbe. Unge jenter slipper å giftes bort eller selges som slaver. Barn slipper å bo på gata. De slipper å dø av enkle sykdommer, fordi mamma og pappa nå har råd til å kjøpe medisiner.
Vi bygger samfunn
Å skape jobber hjelper hele lokalsamfunn. Skolegang, yrkesopplæring, kunnskap om rettigheter og nettverksbygging gir mennesker tro på seg selv og muligheter til å påvirke sitt eget liv og samfunnet sitt.

Se TV-serien Motherhood fra Aftenposten:

Kunnskap er løsningen. Samvad-grupper har endret mange kvinners liv i Nepal. I grupper tilbyr de hverandre utdanning og økonomisk og medisinsk hjelp. Alle er velkommen, uansett hva slags bagasje de har med seg. Sakte, men sikkert skaper de seg et bedre liv. "Bli lei deg, bli provosert, gjør noe!" Dette er den klare talen fra Mia og Marnas etter oppholdet i Nepal.

 

Episode 3:

Hva skjer med pengene du gir?

Vi sier at med jobb og inntekt hadde ikke en mor trengt å forlate eller selge barna sine. Hvordan kan vi si dette? Jo, fordi vi har sett hva en jobb kan bety for en mor:

32010-money-per-fronth-04
Strømmestiftelsen kommer til landsbyen. En fattig kvinne full av ideer og stå-på-vilje får et lån og en mulighet til å skape seg en jobb. Sammen med lånet får hun opplæring i et yrke og kunnskap om rettigheter og helse.
Egg i en krukke
Hun bestemmer seg for å kjøpe ei høne for pengene hun har lånt. Høna legger egg som hun selger videre. Hun investerer i flere høner og øker inntektene. Nå har hun råd til å forsørge familien sin og sender barna på skolen.
Jente, Bangladesh.
Livet smiler og økonomien vokser. Hun får råd til medisiner, sender barna på skole og skaper en tryggere framtid for hele familien. Gründeren ansetter andre i landsbyen. En bærekraftig utvikling er i gang.
Lite barn med mammaen sin, Bangladesh.
Barn får være barn. De slipper å selges, slave eller giftes bort. De voksne får et levebrød og slipper å ta umenneskelige valg som skader barna. En jobbmulighet, med resultater som vil ha stor betydning for mange.

Litt ekstra info til deg som lurer

Hva gjør dere med mine personopplysninger?

Personvernerklæring for deg som er giver til Strømmestiftelsen

Vi behandler alle opplysninger om våre givere – som navn, adresse, telefonnummer, fødselsnummer og bidrag som er gitt – strengt konfidensielt.

Opplysningene brukes til å oppfylle avtaler med deg som giver, til å oppfylle organisasjonens rettslige forpliktelser i forhold til skattelov og regnskapslov og til å drive informasjon og innsamling av midler for Strømmestiftelsen. Behandlingen skjer i henhold til Personvernforordningens artikkel 6, punkt 1.

Vi utleverer ikke personopplysninger til andre, med unntak av frivillig innrapportering av skattefradrag. Unødvendige opplysninger vil bli slettet når oppbevaring ikke lenger er nødvendig ut fra formålet med oppbevaringen. Generalsekretæren er behandlingsansvarlig.

Det er frivillig å gi fra seg personopplysninger. Du kan ved skriftlig henvendelse kreve innsyn i hvilke opplysninger som er registrert og hvordan disse benyttes.

Du kan kontakte vår giverservice på tlf. 38 12 75 00 dersom du vil rette feil i navn og adresse, vil endre type eller antall henvendelser, be om å avslutte givertjenesten, bli slettet eller inngå faste giveravtaler.

Oppdatert: 28.06.2018

Hvilke typer betalingsmåter kan jeg velge?

Du kan velge to måter å betale inn din gave på: Papirgiro i posten eller AvtaleGiro, som er et direkte trekk fra din konto hver måned.

Betaler du med AvtaleGiro, bidrar du til at flere får glede av dine gaver. Det er det rimeligste for både Strømmestiftelsen og deg.

Slik oppretter du AvtaleGiro:

  • Gjør det direkte i din nettbank eller kontakt banken din.
  • Du kan også få tilsendt et skjema fra oss som du må fylle ut og returnere så ordner vi resten.

Kontakt oss da gjerne på post@strommestiftelsen.no eller ring oss tlf. 38 12 75 00.

Hvordan endrer jeg kontaktinformasjonen dere har om meg?

Du kan endre din kontaktinformasjon ved å sende en epost til postkrs@stromme.org eller ringe oss på tlf. 38 12 75 00. Vi hjelper deg gjerne!

Får jeg inntektsfradrag (skattefradrag) for gavene mine?

Ja, du kan få inntektsfradrag (tidl. kalt skattefradrag) etter gjeldende regler for gaver mellom kr. 500,- og 50.000,- til frivillige organisasjoner.

For å innberette ditt bidrag til skattemyndighetene, trenger vi ditt fødselsnummer (11 siffer). Dersom giveren er en bedrift, trenger vi organisasjonsnummeret.

Ta gjerne kontakt på post@strommestiftelsen.no eller tlf. 38 12 75 00 for å oppgi dette. Vi tar vare på opplysningene på en trygg måte, så du trenger bare oppgi det en gang.