Gå til innhold Gå til navigasjon

Mikrofinans: veien videre

For få år siden ble mikrofinans løftet frem som avgjørende i bekjempelsen av fattigdom.

De siste årene har dette bildet falmet noe og noen spør seg om mikrofinans fortsatt har livets rett. Og i så fall -  hvordan ser fremtiden til mikrofinans ut?

Dette var hovedfokuset i den internasjonale konferansen "What is the future of microfinance in the post Yunus era?" som ble arrangert i Kristiansand fredag 2. september.

Flere av verdens ledende mikrofinansforskere deltok på konferansen sammen med organisasjoner, investorer og andre involvert i praktisk mikrofinans.

Åpningstema for konferansen stilte spørsmål om mikrofinans fortsatt har politisk og folkelig støtte?

Danske Tom Heinemann – som sist høst lagde NRK-dokumentaren ”Fanget i mikrogjeld” – og med det satte et sterkt kritisk lys på mikrofinans, innledet til debatt sammen med en av Norges fremste kjennere av mikrofinans - postdoktor Roy Mersland fra Universitetet i Agder.

I panelet satt: Stortingsrepresentant Peter Gitmark (H), stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (Krf), professor Trond Randøy Universitetet Agder, Lars Erik Harv, Stromme Microfinance ltd. og professor emeritus Malcolm Harper, internasjonal mikrofinansnestor Debatten ble ledet av tidligere NRK journalist og nå TV-dokumentarist Erling Borgen.

Det er Norsk senter for mikrofinansforskning (NOCMIR), som holder til i Kristiansand, som arrangerte konferansen. Bak senteret står Universitetet i Agders Institutt for økonomi i et samarbeid med Strømmestiftelsen og Misjonsalliansen.

Les mer på microfinanceresearch.org.