Gå til innhold Gå til navigasjon

Menneskerettighets-aktivist mottok pris

62 år gamle Durga Ghimire fra Nepal mottok Strømmestiftelsens Hjelp til selvhjelp pris for 2012.

Prisen har hun fått for sitt mer en 30 år lange engasjement mot traficking av unge jenter og sitt arbeid for kvinner og jenters rettigheter i Nepal.

- Jeg føler meg stolt og glad over å ha mottatt denne prisen. Det er en annerkjennelse av det arbeidet vi gjør og en stor oppmuntring og motivasjon til å forutsette. Hvert år blir 10 – 15 tusen jenter fra Nepal, helt nede i åtte ni års alderen solgt som sex-slaver til bordellene i India. Gjennom tre rehabiliteringshjem som vi har i Nepal, klarer vi hvert år å hjelpe om lag 100 av disse jentene bort fra livet som sex-slaver i India og tilbake til samfunnet. Men det er tusenvis igjen dere ute, som selges og lures til prostitusjon og et liv i sex-slaveri. Disse kvinnene trenger fortsatt vårt støtte og vår oppmerksomhet, sa Durga Ghimire.

Hun utfordret politikere, frivillige organisasjoner, internasjonale organisasjoner, media, politi og rettsvesen til å kjempe mot traficking og denne formen for moderne slaveri.

Prisen på 100 000 kroner ble delt ut av 15 år gamle Amalie Nordbø.
- For meg som vokser opp her i Norge, i dette landet som er helt i fremste rekke når det gjelder menneskerettigheter, er det uforståelig at jenter på min alder og yngre kan utsettes for dette. Jeg er så glad for at du, allerede som student, valgte å stå opp for denne saken, og for disse jentene. At du ville kjempe for jenters rettigheter og for menneskerettigheter for alle. Gjennom det arbeidet du gjør ser vi at det er mulig å gjøre noe. Du er et eksempel for oss alle, sa Amalie Nordbø.

Prisen ble delt ut på Hotel Norge og en rekke Nepal venner var med for å hedre prisvinneren.

Bilde: Durga Ghimire mottar prisen på 100 000 kroner fra Amalie Nordbø.
(foto: Strømmestiftelsen)

(NRK) Redder nepalske småjenter fra sex-mareritt i India
(Bistandsaktuelt) Hylles for kamp mot sexsalg i Nepal