Gå til innhold Gå til navigasjon

Kavlifondet med på skoleeventyr

3 millioner kroner fra Kavlifondet vil få 4000 barn fra det vestafrikanske landet Burkina Faso tilbake til skolebenken.

Penger fra det verdensomspennende næringsmiddelkonsernet skal hjelpe Burkina Faso til å nå et av tusenårsmålene om utdanning til alle innen 2015.

Speed School er et lite stykke skoleeventyr som sprer seg i Vest Afrika. Eventyret startet i 2004 og målgruppe for prosjektet er barn i alderen fra åtte til 12 år i Burkina Faso, Mali, og Niger som ikke går på skole.
Siden starten i 2005 har nærmere 40 000 barn regionen gjennomgått Speed School og målet for årene frem til 2013 er at ytterligere 79 100 barn i Vest Afrika får en ny sjanse til å begynne på skolen og sikre seg en utdanning.

- Det er fantastisk når store aktører som Kavlifondet vil være med å støtte dette prosjektet. For tusenvis av barn i Burkina Faso vil pengene fra Kavlifondet bety en sjanse til skolegang eller ikke, sier Rune Mørland i Strømmestiftelsen.

- Strømmestiftelsens slagord om ”hjelp til selvhjelp” går til kjernen av det som er viktig, og internt i Kavlikonsernet er verdiskaping til gode formål en viktig motivasjonsfaktor. Speed School gjør at vi kan bidra til å gi flere tusen barn muligheten til en bedre fremtid. Det kaller vi virkelig et godt formål. Dessuten liker vi stiftelsens mål om å samarbeide med lokale organisasjoner, sier Kavlifondets daglige leder Harald Schjelderup.

Speed School er utviklet i Mali av en av våre lokale samarbeidspartnere sammen med Strømmestiftelsen. Mer enn tre millioner barn i Burkina Faso, Mali, og Niger går ikke på skole. Årsakene til det er flere, men fattigdom er en hovedårsak. Speed School er en sjanse for noen av disse barna å komme tilbake til skolen. Med penger fra Kavlifondet vil Strømmestiftelsen over en tre års periode gi skolegang til 4000 barn fra Burkina Faso, et av de aller fattigste landene i verden.