Gå til innhold Gå til navigasjon

Julekonsert som hjelper

Stille natt Hellige natt er kalt ”alle julekonserters mor”. I over 20 år har profesjonelle artister reist rundt i kirker over det ganske land for å synge ut julens budskap. Og i år som i de siste årene samarbeider Stille natt Hellige natt med Strømmestiftelsen.

Stille natt, hellige natt ønsker å forene høytid og glede. Respekten for budskapet og kirkerommet skal være tydelig, samtidig som leken og gleden skal få rom. Denne kombinasjonen vil også være sentral i årets konsert. Julekvartetten i år består an Marian Aas Hansen, Tor Endresen, Rune Larsen og Torstein Sødal.

Jon-Willy Rydningen er kapellmester og han har med seg Olav Torget på gitar. Marian Aas Hansen har flere store suksesser bak seg på showscener og i disse dager lanserer hun sin tredje solo-cd.

Tor Endresen er den som har lengst fartstid av årets kvartett. I elleve år har bergenseren gledet med sin store stemme og smittende humør. Rune Larsen har drevet med julekonserter siden slutten 70-tallet. Etter først å ha hatt et anstrengt forhold til hele høytiden ble Rune en sann julevenn, noe som kommer tydelig frem i de verbale mellomstikkene han serverer i konserten.

Torstein Sødal ble kjent gjennom sin andre plass i Melodi Grand Prix for noen år siden, og har høstet mange lovord for sin debutt-cd og for sin mektige stemme. Han var med Stille natt Hellige Natt for første gang i fjor og opplevde en enorm respons fra publikum og presse.

26. november er det premiere i Vår Frues kirke i Trondheim før det hele avsluttes i Uranienborg kirke 22. desember.

Årets julekonsert vil fokusere på barn som vokser opp og lever på gata. Gatebarn lever et hardt liv, med rus, sult, kulde, overgrep og ensomhet - borte fra trygge rammer,  og lune omgivelser og sviktet av de voksne og samfunnet. Årtes konsert vil bidra til at nettopp gatebarna – de mest risikoutsatte barn av alle barn skal få rammer og håp for en ny fremtid. Og det er denne fremtiden penger fra konserten kan gi dem.