Gå til innhold Gå til navigasjon

Som om ikke jordskjelvet var nok....

Som om ikke jordskjelvet var nok....
Send SMS Hjelp til 2377 (200kr)

Strømmestiftelsen er tilstede med katastrofearbeid i Nepal, og ser med bekymring på en økende trussel i kaoset.

Jenter er i fare for å bli kidnappet og solgt som sex-slaver til bordeller i India. Situasjonen var ille før skjelvet, men nå er trusselen enda større.

Du kan hjelpe med å forhindre dette:

1. Send SMS Hjelp til 2377 (200kr) eller
2. Sett inn penger på konto 3000.33.26000

Strømmestiftelsen var tilstede da jordskjelvet rammet Nepal 25. april.

Takket være alle våre lokalt ansatte og partnere var vi raskt i gang med å dele ut medisiner, rent vann, telt og tepper.

Vi har nådd fram til landsbyer ingen andre har kommet til med hjelp enda, takket være vår lokale ekspertise. Dette arbeidet fortsetter vi med, og på lang sikt trengs det gjenoppbygging og rehabilitering.


Vi har i flere år jobbet med anti-trafficking i landet, spesielt blant de kasteløse. Nå er dette temaet mer aktuelt enn noensinne.

Situasjonen for jentene var ille før skjelvet. Nå får de som har onde planer det enda lettere. Nabolandet India har en stor prostitusjonsindustri, og de vakre jentene fra naboen i nord er spesielt etterspurte. De yngste som forsvinner er nede i seks-sjuårsalderen, og det forsvinner ti-tusenvis hvert eneste år. 

Det kan være vanlig å ha over 20 kunder daglig som sex-slave. Mange av jentene tar livet sitt i bordellene, de orker rett og slett ikke dette voldelige livet. Mange blir smittet med HIV.

Etter jordskjelvet sover mange ute i telt, de er ikke lenger beskyttet av fire vegger og en låst dør. Mange barn har mistet foreldrene sine, enten er de døde eller så har de mistet dem i kaoset som fulgte skjelvet. Dette gjør dem ekstra sårbare for kidnapping og "snille onkler" som lover dem et bedre liv i India.

I flere av landsbyene vi jobber i, organiserer vi derfor nå sikkerhetstiltak,for å verne om jentene. Vi, sammen med foreldre, voksne og jentene selv, sover på skift, og forteller om farene som truer jentene når katastrofer som dette jordskjelvet inntreffer.

Alt dette skal hindre at flere jenter opplever sitt livs verste mareritt og havne i det de selv beskriver som et "helvete".

Du kan hjelpe med å forhindre dette:

1. Send SMS Hjelp til 2377 (200kr) eller
2. Sett inn penger på konto 3000.33.26000

Les hvordan Strømmestiftelsen til vanlig jobber i Nepal.