Gå til innhold Gå til navigasjon

Jobbskaperen fra Vågsbygd

Jobbskaperen fra Vågsbygd
– Det skulle da bare mangle at vi som har så mye kan dele med dem som ikke har, sier Frank Holvik.

Vågsbygdmannen Frank Jakob Holvik har vært fast giver til Strømmestiftelsen i 15 år, noe han kjenner er både riktig og viktig.

– Det skulle da bare mangle at vi som har så mye kan dele med dem som ikke har. Vi lever i et av verdens rikeste land. Vi har rett og slett en forpliktelse til å dele. Vi har vært givere hos Strømmestiftelsen siden barna våre var små. Det er nå mer enn 15 år siden, og vi vil fortsatt være med å dele, sier Frank Holvik.

53-åringen fra Vågsbygd er gift og har to voksne barn. Han har sin daglige arbeidsplass på Sørlandets Sylinderservice. Bedriften, som ble startet av hans far i 1947, tok han selv over for snart 25 år siden. Bedriften har også en fast giveravtale med Strømmestiftelsen.

– For oss som har det så godt er det ikke noe stort offer å dele. Vi kunne helt sikkert gitt mer enn det vi gjør også. Som faste givere betaler vi 250 kroner i måneden for hver giveravtale vi har. Begynner man å regne på hvor mye 250 kroner i måneden er per dag, så blir det hele nesten litt komisk. Det er ikke mange kronene, og samtidig er det midler som vi vet kan bety så uendelig mye for så mange, sier Holvik.

Utfordringen. Han ble utfordret til å bli giver av gode venner.
– Vi trengte nok et lite push – en utfordring. At noen tok seg tid til å utfordre var det vi trengte for å komme i gang. En konkret utfordring der og da gav oss noe å tenke på. Da var det ikke vanskelig å bestemme seg, eller vanskelig å forstå hvorfor det er viktig å engasjere seg, sier han.

– Strømmestiftelsen er en organisasjon vi stoler på. Vi har tillit til at de kan forvalte våre penger på en god måte, at de er en katalysator for vår hjelp som skal bidra til å skape utvikling og bedre levekår for mennesker der de bor.

– Alle mennesker trenger noen som kan hjelpe dem i gang. Min far fikk den hjelpen da han hadde behov for det. Det var noen som trodde på hans idé da han ble jobbskaper og startet verkstedet i 1947.

Drømmer. Det er mange mennesker i Afrika og i Asia som har mange gode ideer, som har drømmer og planer for seg og sin familie, som gjerne vil skape egne jobber og kanskje arbeidsplasser for andre. Men de samme menneskene mangler støtte og midler til å sette drømmene i gang og bygge en arbeidsplass som gir inntekt, vekst og bedre levekår. At vi kan være med på å oppfylle slike drømmer, er jo stort, sier Holvik.

Holvik mener kristiansandere skal være stolte av at byen har en av Norges fremste utviklingsorganisasjoner.

– Det viser jo at Sørlandet og Kristiansand har et blikk som ser utover. Byen skal være stolt over at de kan være med å skape jobber og utvikling for fattige mennesker i Sør. Det er det grunn til å glede oss over, sier Holvik.