Gå til innhold Gå til navigasjon

Jobbselgerne i bystyresalen

Jobbselgerne i bystyresalen
Onsdag kveld brukte en rekke kjente personer i byen et par timer av sin fritid på å ringe til sine kontakter for å få de til å støtte Jobbskaperkampanjen

En by, en måned, 10 000 jobber. Det er målet for Jobbskaperkampanjen.

Onsdag kveld brukte en rekke kjente personer i byen et par timer av sin fritid på å ringe til sine kontakter for å få de til å støtte kampanjen. Og pengene kom. På at par timer ble det skapt over 1000 jobber.  Blant de som ringte sine kontakter var ordfører Arvid Grundekjøn.

- Folk er så positive. De svarer at de har fått med seg hva som skjer og de fleste vil være med. Og kan de ikke gi positivt svar på min utfordring om å bli jobbskaper der og da, så vil de tenke litt på det, sier en optimistisk Kristiansand ordfører.
- Dette er en fin sak for byen vår. Vi viser at vi vil ta ansvar og at vi kan løfte i fellesskap. Kristiansand har lange tradisjoner i å delta med solidaritet og internasjonal innsats og i å vise omsorg og å gjøre en innsats for verdens fattige, sier Grundekjøn. Han er glad for at han kan bidra med sitt i kampanjen.
- Det er jo en god profilering for byen vår. Det viser dugnadsånd og globalt ansvar. Det gjør meg stolt. Dette er virkelig en fin sak for byen vår, sier Grundekjøn.

Start spiller Jesper Mathisen, Åkki Lidi fra Drømmeplassen, Eirik Dale fra Kruse Smidt, Espen Albert fra Dampbakeriet, Preben Vildalen fra Vipers, Ole Petter Sunde fra Kristiansand Næringsforening var noen av de som brukte noen kveldstimer på å ringe.

- Det er fint å tenke på at det vi gjør er med og gjør en forskjell for mennesker. Strømmestiftelsen har stor tillit og hjelper der det er behov for det. Dette er det viktig å være med på, derfor er jeg med, sier en smilende baker Espen Albert. Denne kvelden kan han bokføre med omkring 100 000 kroner inn til kampen mot fattigdom – en god timebetaling det.