Gå til innhold Gå til navigasjon

Bodde på gata

Bodde på gata
Den tidligere gategutten Victor har fått et nytt hjem hos Alalay.

Hvis du går deg bort, vil jeg ikke lete etter deg!

Morens trussel sitter hardt i Victor. Tårene strømmer nedover kinnet når han forteller.
– Søsteren min pleide å møte meg etter skolen, men en ettermiddag kom ingen for å hente meg. Ikke søsteren min. Ikke mamma.

– Jeg ventet til det ble mørkt, helt til vaktmesteren måtte låse for natta. Han sa jeg måtte gå hjem, men jeg visste ikke hvordan jeg skulle finne veien. I stedet begynte jeg å gå rundt i gatene.

Victor fortsetter å fortelle. Historien hans handler om alkoholiserte foreldre, om en far som stikker av, om en mor som besøker andre menn for å overleve.

Victor ble overlatt til seg selv. Han ble gategutt i millionbyen La Paz, Bolivia. Hver kveld søkte han tilflukt i trærne og håpet at bladene skulle skjule ham. Hele tiden håpet han på at mora skulle finne ham, men hun kom ikke. Han lærte seg å stjele for å overleve på gata, men ble til slutt tatt av politiet.

Etter en tid ble han overført til Alalay og barnelandsbyen. Victor har bodd i landsbyen i halvannet år nå. Det meste av tiden smiler han. Han trenger ikke lenger kjempe for å overleve, og kontrastene til livet på gata er stor.

– Jeg har fått et nytt hjem, sier Victor. Her er det voksne som er glad i meg. Jeg skulle ønske de andre gatebarna også fikk komme hit. Da slipper de kanskje å tenke så mye på alt som er vondt.

Glede, sorg og håp i barnelandsbyen hvor gatebarna får trygghet, omsorg og tro på en bedre fremtid:

 

 

Les mer

Fire steg til frihet
Alalay er Strømmestiftelsens samarbeidspartner i Bolivia, og jobber for å hjelpe gatebarn til et verdig liv.
Barna fra kulden
Barna som lever på gata i La Paz er godt kjent med kulde. Både den som kommer utenfra og den som kommer innenfra.