Gå til innhold Gå til navigasjon

Forlatt på sykehuset

Forlatt på sykehuset
Historien til Shirley er hjerteskjærende, men ikke uvanlig.

Mamma bar meg til sykehuset. Hun gikk og kom aldri tilbake.

Shirley forteller om arret på halsen.
– Da jeg bodde på gata med mamma fikk jeg ofte godteri. Men så begynte tennene å verke. Mamma ga meg en pille og sa at det ville gå over, men det hjalp ikke.
– Til slutt gjorde det så vondt at jeg besvimte.

Shirley havnet på sykehuset. Hun husker fremdeles hva som skjedde under operasjonen. Hun husker godt betennelsen og hvorfor arret er så stort. Det hun husker aller best er at moren besøkte henne, men etter noen dager kom hun ikke tilbake.

Historien til Shirley er hjerteskjærende, men ikke uvanlig. Mor og far har store rusproblemer og er ikke i stand til å ta seg av barna sine. Når smerten blir for stor sniffer barna lim. Sansene sløves og det gjør ikke så vondt å fryse. La Paz ligger 3500 m.o.h. og natten er lang og kald.

Mange av gatebarna i La Paz, Bolivia, dør før de blir 3 år. Shirley kom til Alalay som 4-åring. Nå er hun 9. Hun er en av de som overlevde. Nå får Shirley kjærlighet og trygghet.

– Jeg har fått mange nye venner, går på skole og jeg elsker å danse. – Men jeg vet ikke hvor mamma er lenger. Heldigvis har jeg broren min, han bor også her i barnelandsbyen.

 

Les mer

Fire steg til frihet
Alalay er Strømmestiftelsens samarbeidspartner i Bolivia, og jobber for å hjelpe gatebarn til et verdig liv.
Barna fra kulden
Barna som lever på gata i La Paz er godt kjent med kulde. Både den som kommer utenfra og den som kommer innenfra.