Gå til innhold Gå til navigasjon

Lærerdrømmen

Lærerdrømmen
Madiara underviser som lærer, for å sørge for at enda flere barn får utdanning.

- Tusen takk for jobben!

Madiara Konate underviser ved en av Strømmestiftelsens Speed Schools i Burkina Faso.

Kurset hun har gått på for å bli Speed-School-lærer går over 30 dager, med faglig oppfriskning for sin egen del i språk, naturfag og matematikk. I tillegg lærer de seg Speed-Schools egen metodikk - som går på å gi intensiv undervisning ved å gjennomgå tre års pensum på ni måneder. 

Med jevne mellom rom deltar hun også på fagdager og kan få et 7 dagers oppfriskningskurs hvis hun velger å fortsette som Speed-School lærer.

- Jeg jobber som lærer fordi jeg vil hjelpe dem som ikke har fått gått på skolen tidligere. På Speed School får de som ikke ellers ville fått gått på skolen muligheten til å få en utdanning gratis. Utdanning er så grunnleggende viktig for oss alle. Men det er så mange som ikke får sjansen og som ikke har foreldre som gir dem muligheten. Derfor vil jeg være med å hjelpe og motivere barna, og la foreldre forstå at utdanning er viktig for en fremtidig jobb for barna deres.

Selv har hun forsøkt å få lærerutdanning, men det har ikke vært mulig. Så da det ble satt i gang et arbeid for å rekruttere lærere til Speed School ble hun interessert. Og da hun fikk sjansen til å undervise var det ikke vanskelig å si ja til det.
- Jeg vil fortsatt forsøke å få lærerutdanning og fast jobb. Å ha en jobb er så viktig både for meg og familien min, sier den unge læreren.

Les mer om hvordan Strømmestiftelsen jobber med utdanning her.