Gå til innhold Gå til navigasjon

«Hjelp til Selvhjelp pris» 2012 til Nepal

Mrs. Durga Ghimire (62) fra Nepal får Strømmestiftelsens «Hjelp til Selvhjelp pris» for 2012.

Mrs. Durga Ghimire får prisen for sitt uredde og livslange arbeid for kvinner og barns rettigheter i Nepal, og spesielt for sitt fokus på traficking og unge jenter som er utsatt for menneskehandel og sexslaveri.
Prisen er på 100 000 kroner og deles ut i Kristiansand den 28. november.

- Vi er glade for at komiteen i år har valgt å gi årets «Hjelp til Selvhjelp pris» til Durga Ghimire. Hun har virkelig satt menneskehandel og sexslaveri på dagsorden i Nepal. Hennes arbeid har ført til større fokus på traficking i Nepal og det har hjulpet tusenvis av jenter bort fra lugubre bordeller og fra den kyniske sexindustrien, sier generalsekretær i Strømmestiftelsen, Øyvind Aadland.

Siden Durga Ghimire startet organisasjonen ABC Nepal i 1987, har hun utrettelig jobbet for å beskytte kvinner og jenters rettigheter i møte med en kynisk bransje. ABC Nepal var den første menneskerettsorganisasjonen i Nepal som rettet fokuset mot seksuell menneskehandel av kvinner og barn, og løftet seksuell traficking opp på den nasjonale dagsorden.

- Durga Ghimire har en helt spesiell posisjon i det asiatiske fjellandet når det kommer til arbeid for menneskeretter og mot, menneskehandel og sexslaveri. Engasjement startet allerede i 1975 da hun var student. Hun har møtt mye motstand og vært fengslet tre ganger for sitt arbeid for menneskerettigheter. Den brennende iveren etter å hjelpe undertrykte kvinner og barn har likevel aldri sluknet, sier leder i komiteen for «Hjelp til Selvhjelp prisen», professor Arne Olav Øyhus ved UIA.

For årets prisvinner er utdanning, selvtillit og jobb viktige nøkler i kampen mot menneskehandel og brudd på menneskerettigheter. ABC Nepal driver et mangfold av arbeid for å promotere menneskerettigheter, og kan vise til gode resultater. 80 % av jentene som gjennomgår ABC Nepals rehabiliteringsprogram aksepteres av sine familier.

For mer informasjon:
Generalsekretær Øyvind Aadland: + 47 905 64 911
Medierådgiver Egil Mongstad:        + 47 952 89 394