Gå til innhold Gå til navigasjon

Gjør hjemmelekser

... i lyset fra solcellelelykter.

Solcelleteknologi skal hjelpe barn slik at de kan gjøre hjemmeleksene sine selv etter at det er mørkt. I lyset fra en enkel solcellelykt kan de lese og skrive uten å puste røyken fra en ulmende og helsefarlig parafinlampe.
- Dette er både miljøvennlig, økonomisk lønnsomt, og helseforebyggende, sier Peter Moers i Strømmestiftelsen. Han har forhandlet frem en avtale med det danske selskapet Mekoprint AS om en testperiode av de enkle og gode lampene.

Lampene vil for eksempel, gjøre det lettere for barn å gjøre leksene sine etter at det er mørkt, eller foreldre kan bruke lampene til å gjøre husarbeid – lage mat og så videre etter at det er mørkt, og bruke dagslyset til å tjene penger. Det lyktene koster sparer en fort inn med å bruke mindre parafin.

I første omgang skal Strømmestiftelse være med å teste ut omkring 200 lamper sammen med våre samarbeidspartnere i Bangladesh, Mali, Peru, Uganda, Tanzania og flere andre av våre samarbeidsland. Resultatet av dette vil brukes til å videreutvikle lampene og samtidig gi oss god informasjon om hvordan vi kan bruke solselle i vår kamp mot fattigdom.