Gå til innhold Gå til navigasjon

Gir 150 000 til mikrofinans

En dyktig håndverker og en liten startkapital til en maskin for snart 90 år siden, ble starten på historien om Kristiansands Skruefabrikk & Mek. Verksted.

I anledning jubileet, 26 november, valgte bedriften å gi 100 000 kroner til Strømmestiftelsen og mikrofinansprosjektet, Jamii Bora, i Kenya.

De oppfordret samtidig alle sine  inviterte gjester til å la jubileumsgavene gå til samme formål.

Det resulterte i en samlet gave på 150 000 kroner til nye muligheter for dyktige grundere i Nairobis slum områder.

Takknemlig
Og med et dekket festbord i verkstedets egne lokaler, ble Strømmestiftelsen ved generalsekretær Øyvind Aadland, gitt mulighet til å formidle takknemlighet og inspirasjon til de 170 fremmøtte ansatte og samarbeidspartnerne.

Daglig leder for Skruefabrikken, Øystein Holte, er stolt over å kunne videreføre familiebedriftens tradisjoner med verdier som raushet og tro på enkeltmennesket i et spennende internasjonalt arbeidsmiljø.

Bedriftens over 100 ansatte representerer omlag 14 nasjonaliteter. Ca. 30 ansatte har bakgrunn fra andre land enn Norge.

Inspirasjon
Ved  å gi en gave til Strømmestiftelsen ønsker ledelsen å inspirere sine ansatte, samarbeidspartnere og venner til å investere i mennesker med talenter og kunnskap, slik at flere av Jamii Boras medlemmer får mulighet til å oppfylle sine drømmer gjennom mikrofinans.

Jubileumsmarkeringen ble også startpunktet for å lansere Skruefabrikken som Business Partner for de neste tre årene. Strømmestiftelsen er takknemlig for at bedriftens historie på denne måten vil bli til inspirasjon for mange nye virksomheter i Nairobis slumområder, og ser frem til et spennende samarbeid i tiden som kommer.