Gå til innhold Gå til navigasjon

Strikkegenser

Varenummer:SA-0-130

I Strømmestiftelsen jobber vi med å bekjempe fattigdom. Det er en oppgave vi gjør best når vi arbeider sammen med mange andre. Nå har vi også erfart at samarbeid er det som skal til for å designe en nydelig strikkegenser som kan selges til inntekt for jenter i noen av verdens fattigste land.

I tillegg til å varme deg, gir salget av genseren unge, fattige jenter styrke, mot og utdanning gjennom ettårige livsmestringsgrupper.

Sammen med Rauma Garn og Langfeldt Garn har Marna Haugen designet denne deilige genseren! 

- Da jeg designet den, så jeg for meg sommerkvelder med venner, påsketurer med kakao, tirsdagskvelder i sofaen hvor man trenger litt ekstra varme, byturer med venninner, sier Marna til oss når vi spør om hva som gjorde at genseren ble akkurat sånn som den er blitt. 

- Jeg så også for meg jenter jeg har møtt i andre deler av verden. Jeg tenkte på jentene jeg møtte i Nepal. De fikk selvtillit, utdanning og yrkesopplæring gjennom gruppene Samvad som Strømmestiftelsen driver. Mange kom fra de laveste kastene. Både kastetilhørigheten og det at de er kvinner, plasserer dem lavest på rangstigen. Mange hadde blitt fornedret, men gjennom Samvad fikk de tro på at de hadde en stemme, rettigheter og muligheter.

Du kan kjøpe strikkepakken i tre ulike farger; Sand, Pudderrosa og Mørk sennepsgul. 

Garntypen er Rauma Plum og Rauma Puno Petit. Dersom du bestiller nå så blir du en av de aller første til å strikke genseren!

Mål:
  XS S M L XL XXL
Brystvidde 93 cm 100 cm 107 cm 114 cm 121 cm 129 cm
Hel lengde 77 cm 78 cm 80 cm 82 cm 83 cm 85 cm
Underermslengde 45 cm 45 cm 46 cm 46 cm 47 cm 47 cm


Veil. pinnenummer: Rundp og 5 korte p nr 5 og 6.

Velg størrelse:

Velg farge:

995,-