Gå til innhold Gå til navigasjon

Generalsekretær for en dag

En spennende dag, sier Jorid Berg som på Operasjon Dagsverk dagen har vært «generalsekretær» i Strømmestiftelsen.

Jorid er elev ved Vågsbygd videregående skole der hun går i tredje klasse på musikklinja. På OD dagen hadde hun valgt seg stillingen som «generalsekretær» og fikk gjennom en hel arbeidsdag følge generalsekretær Øyvind Aadland i hans hverdag og til å bli bedre kjent med hva som rører seg i stiftelsen. Og denne dagen ble noe spesiell. Jorid fikk følge det ene av stiftelsens to årlige rådsmøter.

- Det var veldig kjekt og svært lærerikt for meg å få være med. Men det har vært krevende å forholde så lenge og konsentrert til så mye informasjon, sier Jorid. I løpet av dagen ble hun også intervjuet av NRK og Fædrelandsvennen om OD og prosjektet og hvordan det er å være «leder» i Strømmestiftelsen for en dag.

Hun er overbevist om at prosjektet denne gangen også er et godt prosjekt og det er fint at skoleelever solidarisk kan arbeide for kasteløse i Nepal. Målsettingen med OD i åer er å samle inn penger til et prosjekt vi driver i Nepal. Prosjektet som er kalt Samvad og betyr dialog på nepali, skal gi 25 000 kasteløse ungdommer en mulighet til skolegang, utdanning, kunnskap om helse og ernæring, lære et yrke og hvordan skape en inntekt. Men aller viktigst om egne rettigheter og plikter i samfunnet.

- Dette gav mersmak. Jeg ser jo kanskje for meg at jeg en dag kan arbeide i en organisasjon eller være med i et humanitært arbeid, sier Jorid.
I løpet av dagen som «generalsekretær» fikk hun mellom annet være med på valg av nye medlemmer i råd og til styret, hun ble godt kjent om arbeid i Vest Afrika der Speed School som det ble grundig og inngående orientert om.