Gå til innhold Gå til navigasjon

Generalsekretær Aadland går av

Generalsekretær Aadland går av
- Det er både med vemod og lettelse jeg er kommet til beslutningen, sier Aadland.

Øyvind Aadland (62)  har varslet styret i Strømmestiftelsen om at han ønsker å gå av som generalsekretær.

Aadland har vært i stillingen i 10 år. Etter avtale med styret vil han være fritatt for arbeidsplikt i oppsigelsesperioden, blant annet slik at han kan bistå Utenriksdepartementet i et rådgiveroppdrag.

- Det er både med vemod og lettelse jeg er kommet til beslutningen. Jeg har vært generalsekretær i 10 år, og har fått lov å være med på en enorm vekst og profesjonalisering av Strømmestiftelsens arbeid. Nå står organisasjonen foran viktige veivalg, og vi tar også fatt på arbeidet med en ny 5 års strategiplan. Jeg er kommet til at Strømmestiftelsen vil være best tjent med at noen andre leder dette arbeidet, sier Aadland.

Strømmestiftelsen hjelper noen av de fattigste i verden, og årlig berører organisasjonens arbeid mellom 600 000 og 700 000 mennesker. Midlene kommer fra private givere, norske myndigheter og norske og internasjonale bidragsytere. I 2016 hadde organisasjonen inntekter på over 200 millioner kroner.

- For meg har det vært et privilegium å få lede en slik virksomhet. Jeg er stolt over alt det dedikerte medarbeidere på fire kontinenter har utrettet i denne perioden, sier Aadland.

Styret vil starte arbeidet med å finne ny generalsekretær. Markeds- og kommunikasjonssjef Kristine Storesletten Sødal er konstituert i stillingen.

- Øyvind Aadland har vært viktig for Strømmestiftelsen, og han har satt dype spor etter seg. Når Øyvind selv kjenner at tiden er inne til at andre overtar, er det et valg vi respekterer. Heldigvis har Strømmestiftelsen både dyktige ledere og ansatte som vil drive arbeidet på beste vis inntil en ny generalsekretær er på plass, sier styreleder Hans-Christian Vadseth.

For mer informasjon, kontakt:
Styreleder Hans-Christian Vadseth, tlf. 915 59 619
Konstituert generalsekretær Kristine Storesletten Sødal, tlf. 916 56 504