Gå til innhold Gå til navigasjon

Fortsetter i tre nye år

I ti år har Agder Energi samarbeidet med Strømmestiftelsen. Nylig ble det undertegnet en avtale om samarbeid i fortsatt tre nye år.

- Da vi startet for ti år siden ville vi skape noe sammen, noe hele selskapet var med på. Vi ønsket et felles engasjement gjennom et prosjekt. Vi ville hjelpe noen, og fant Strømmestiftelsen og mikrofinansorganisasjonen Jamii Bora i Kenya, sa konserndirektør i Agder Energi, Finn Rune Johansen.

Nylig kunne han hilse hundrevis av ansatte i konsernet, og gratulere med et ti år langt samarbeid med Strømmestiftelsen, Jamii Bora og byggingen av byen Kaputiei utenfor Nairobi. Samarbeidet startet med en reise til Kenya i 2002, der både fagforening og konsernleder var med. Begeistringen var stor da de la igjen 15 000 kroner – det som det da kostet å bygge et nytt hus på Kaputiei - et symbolsk "huskjøp". Dermed var Agder Energi med på eventyret!

        
Finn Rune Johansen fra Agder Energi og Kristine Sødal fra Strømmestiftelsen signerer en ny treårskontrakt.

Siden starten har ansatte og selskapet bidratt med nærmere 14 millioner kroner til prosjektet i Nairobi. I 2003 startet 50 av de ansatte å gi til arbeidet, i dag er over 450 av selskapets ansatte med som faste givere. For hver krone som er gitt bidrar selskapet med to. Det blir det penger av. Samtidig bidrar det til å bygge en positiv kultur i bedriften.

- Jeg tror vi bygger en sterkere og bedre arbeidsplass gjennom dette engasjementet. Samtidig kan vi bidra til å hjelpe noen som virkelig trenger ”starthjelp” for å få til endringer, sa en ikke så lite kry konserndirektør.

Markeds- og kommunikasjonssjef i Strømmestiftelsen, Kristine S. Sødal, hilste og takket de ansatte og selskapets ledelse for et godt samarbeid.

Hun takket også for at de har bestemt seg for at de vil fortsette engasjementet.
- Vi har mange samarbeidspartnere, men det er noe helt spesielt med Agder Energi. Dere engasjerer ikke bare de ansatte og selve selskapet, dere når også ut til de ansattes familier, sa Sødal.

Se filmen om Jane som fått et nytt liv takket være Jamii Bora og mikrofinans: