Gå til innhold Gå til navigasjon

30 år med førjulskonserten "Stille natt Hellige natt"

30 år med førjulskonserten 'Stille natt Hellige natt'
Med på laget dette året er Tor Endresen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak, Lisa Børud og nestor Rune Larsen, som i år er med for syttende gang. Musikere er Tove Kragset og Olav Torget.

I år er det 30-årsjubileeum for kirkekonser­ten «Stille natt Hellige natt», en av Norges aller mest kjente førjulskonserter, der flere store norske artister er med å synge julen inn i adventstiden.

Når konserten kommer til Kristiansand skal de i år ha med de tre barnekorene Soul Children og Soul Teens fra Vågsbygd kirke samt barnekoret Jubilo fra Kristiansand Frikirke. Tidligere i høst var Rune Larsen, Alexander Rybak og Lisa Børud, tre av de fem artistene til årets konsert, i Vågsbygd kirke for å øve sammen med de tre korene. På bildet under ser du Lisa Børud sammen med Rune Larsen fremfor korene i Vågsbygd kirke.

– Det er så fint å være sammen om en så flott tradisjon. Her i Kristiansand har vi fått med tre gode barnekor, noe som blir veldig gøy, sier Rybak. For noen år siden var han med Strømmestiftelsen til Nepal og fikk se arbeidet og snakke med unge jenter som er med i utdan­ningsprogrammet «Samvad - Sjef i eget liv».

– Turen gav meg en ekstra dimensjon til konsertLisa Børud og Rune Larsen med barnekorene Soul Children og Soul Teens fra Vågsbygd kirke samt barnekoret Jubilo fra Kristiansand Frikirke som var med på konserten i Kristiansand den 3. desember.ene. Når man møter mennesker som lever i så vanskelige forhold, er det naturlig å sette mer pris på hva man har, sier Rybak.

Siden 1988 har «Stille natt Hellige natt» spilt for mer enn 500 000 publikummere, og besøkt over 150 forskjellige kirker over hele Sør-Norge. I år er det også 20 år siden Strømmestiftelsen ble med i konserten, et samarbeid som har gitt over 11 millioner kroner til Strømmestiftelsens arbeid. I skal de holde 49 konserter i 40 kirker over det ganske land.

Rune Larsen har vært med i 17 år.
– I Kristiansand blir jubileet markert med at vi har med oss flere barnekor. Utover det gjør vi som vi alltid har gjort; forteller at julens budskap ikke handler om å få, men om å gi. Det kan være mat til de sultne, medisiner til de syke, eller tid til de en­somme. Julen er de utstrakte henders høy­tid, sier Larsen og merker at folk som får høre om idéen «Hjelp til selvhjelp» lar seg engasjere:

– Innholdet i julesangen «O jul med din glede» kan fort drukne litt i støy og lek på juletrefester. Men teksten er så sterk. «Så rekker jeg deg nå med glede min hånd, kom skynd deg å gi meg den andre. Så knytter vi kjærlighets hellige bånd, og lover å elske hverandre.» Det er en fantastisk tekst! Kjærlighet viser seg, og blir best forstått gjennom handling. Her kommer Strømmestiftelsen inn i bildet. Vi kan snak­ke og synge om kjærlighet, men kjærlighet oppleves først og fremst ved at noen viser omsorg for deg. I konserten vil vi gjerne være med og peke på de som gjør jorden til et deilig sted å være for flere mennesker, sier Rune Larsen.

- Vi ønsker alle en god juletid, og sier som Rune Larsen: «Ikke glem å ta vare på hverandre.»

Turnéen startet i Tromsø den 22. novem­ber og blir avsluttet i Oslo i Fagerborg kirke, den 22. desember.

Få med deg denne fine førjulsopplevelsen. Biletter kan du kjøpe på Ticketmaster