Gå til innhold Gå til navigasjon

Forskning sier: Speed School virker!

Forskning sier: Speed School virker!
Denne vest-afrikanske jenta har gode sjanser til å få fullført skolegang - og dermed være med på å oppfylle FNs bærekraftsmål nummer fire om inkluderende, bærekraftig og god utdanning for alle.

En evalueringsrapport fra forskningsstiftelsen Fafo fastslår at Strømmestiftelsen klarer å få 9 av 10 barn tilbake til skolen gjennom «Speed School»-programmet i Mali, Burkina Faso og Niger.

For 3 kroner dagen klarer Strømmestiftelsens «Speed School»-program i Mali, Burkina Faso og Niger å få 9 av 10 barn tilbake på skolen, ifølge evalueringsrapporten "Utdanning i Sahel" fra Fafo, et av Norges største samfunnsvitenskapelige forskingsmiljøer. Det er gode nyheter for Vest-Afrikas jenter og gutter! 

I en pressemelding 12. februar 2019 skriver de:

"Fafo-forsker Tewodros Aragie Kebede har evaluert programmet i perioden fra 2014 til 2018. I denne perioden ble rundt 2300 «Speed School-sentre» etablert, og totalt 61 900 barn fikk skoleplass i de tre landene. Rundt 24 000 av disse var finansiert av Norad. Likestilling og jenters rett til utdanning er en viktig del av Speed School programmet. 48 prosent av elevene var jenter og 40 prosent av Speed School-instruktørene var kvinner. 90 prosent av de innrullerte elevene gjennomført programmet og kunne overføres til den offentlige skolen."

Les mer om Speed School