Gå til innhold Gå til navigasjon

Du kan gi Sidikou og Safira skolegang og en framtid

Ni år gamle Sidikou har et stort problem: Han sluttet på skolen allerede i første klasse. Dermed har han mistet tre års skolegang. For Safira som er ti år gammel består hverdagen av å selge fisk i stedet for å gå på skole. 

All trygghet er borte for mange av barna i Niger, som regnes blant de verste landene for barn å vokse opp i. Sulten truer. Ingen vet når den rammer neste gang. Da må de ut og spise bladene på trærne. Ekstremistene raider landsbyer lenger østpå, og unge uten mål og mening er ekstra utsatt. For Sidikou, Safira og andre barn i Vest-Afrika kan skolegang bety en forskjell på liv eller død. Vil du hjelpe dem?

2017_niger_speed-school_tassikouara_torleif-tls5555_16x9_compressed
– Jeg bor i verdens fattigste land. Mamma er død. Jeg sluttet på skolen allerede i første klasse. Men jeg vil så gjerne tilbake igjen! Sidikou, 9 år.
2017_niger_speed-school_safira_16x9_compressed
– Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke får gå på skolen. Jeg føler meg så utenfor . Safira, 10 år, fiskeselger.

Jeg vil bli Hjertevenn-fadder

For 295 kroner i måneden vil jeg hjelpe barn i Strømmestiftelsens prosjekter

Anonyme gaver gir ikke mulighet for skattefradrag.

Hvorfor trenger de din hjelp?

Mer enn tre millioner barn i alderen 6-12 år går ikke på skolen i Mali, Burkina Faso og Niger, tre av verdens aller fattigste land. Årsakene er ofte at arbeidskraften deres trengs hjemme, at foreldrene er fattige eller har liten forståelse for de mulighetene utdanning kan gi barna. Det kan også skyldes geografisk lange avstander mellom hjem og offentlig skole. Funksjonshemmede barn blir ofte isolert og utestengt og er derfor spesielt sårbare.

Hvordan kan du hjelpe?

Sidikou og Safira får ikke lenger lov å begynne i første klasse, og trenger en måte å komme inn i skolelivet på. Som Hjertevenn-fadder bidrar du til dette! Da gir du en fast sum hver måned for å hjelpe fattige slik at de får en bedre fremtid.

Speed School er en intensiv utdanning på ni måneder for barn fra åtte til tolv år, som har droppet ut av grunnskolen eller aldri fått muligheten til å begynne. Etter en bestått test kan elevene starte i vanlig 4. klasse. Barna tar altså igjen tre års tapt skolegang på veldig kort tid. Skolene opprettes i landsbyer der det ikke finnes skoletilbud fra før, og flyttes til en ny landsby etter ett til to år. Barn som får begynne er ofte veldig motivert og tørste etter kunnskap, for de vet at dette blir deres siste sjanse.

Jeg vil bli Hjertevenn-fadder

For 295 kroner i måneden vil jeg hjelpe barn i Strømmestiftelsens prosjekter

Anonyme gaver gir ikke mulighet for skattefradrag.

Hvilke alternativ har de?

Vi har møtt Sidikous morfar, som ser en trist fremtid for barna dersom de ikke får skolegang:

- Jeg vil ikke at Sidikou skal bli barnesoldat eller slave. Gutten MÅ få skolegang og bli opplyst! Det er ingen fremtid for ham her ellers. Snart er han ungdom. Da kommer virkelig utfordringene!

En dyp rynke trer frem i morfars panne.