Gå til innhold Gå til navigasjon

Det er "deig" det kommer an på!

13. oktober fylte brødlukten Markens gate i Kristiansand.

Verdens brøddag ble markert over hele landet, også i Kristiansand. Midt i Markens gate kunne du finne noen glade bakere bak en haug av nybakt brød.

– For første gang samles de fleste av kvadraturens bakere for å markere verdens brøddag i Kristiansand. Altfor mange barn i verden legger seg sultne om kvelden. Derfor har vi gått sammen om å selge hundrevis av rykende ferske brød til inntekt for verdens utsatte barn, sier initiativtaker og innehaver av Drømmeplassen, Åkki Lidi (bildet under).

Overskuddet av brødsalget gikk direkte til Strømmestiftelsens arbeid for barn i den tredje verden.

Daglig leder i Geheb konditori, Kjetil Hodne (bildet t.v.), synes det er bra at bakerne i byen samles for en god sak.
– Det er det flott å se at konkurrenter står samlet for en god sak i dag. I tillegg er det en god måte for oss å vise hva vi har å by på av grove og sunne bakevarer, sier han.

Vi synes det er fantastisk at bakerne selv har tatt dette initiativet og er takknemlige for at de har valgt å samarbeide med oss. Pengene som kommer inn vil være med å gi mange barn en bedre hverdag. Nå er det rett og slett ”deig” det kommer an på, sier Kristine Røed Rosseland fra Strømmestiftelsen.

Bakerne som deltok under årets brøddag er Lille Bageri, Dampbageriet, Geheb, Torgrim Hansen, Drømmeplassen og Søren Kristensens Bakeri.