Gå til innhold Gå til navigasjon

Bli med oss til Nepal

Bli med oss til Nepal

Nå har du sjansen til å bli med Strømmestiftelsen på en helt unik tidagers reise til Nepal.

I dette fjellandet vil vi møte mektige naturopplevelser og spennende kulturer. Landet er vertskap for Himalaya, verdens mektigste fjellkjede. Her finner vi også Mt. Everest, verdens høyeste fjell. Og, ikke minst; reisen vil by på gripende møter med modige mennesker, som vi i Strømmestiftelsen samarbeider med i kampen mot fattigdom.

Vi reiser fra Oslo 19. november og lander i Kathmandu den 20. Her blir vi møtt av noen av noen av Strømmestiftelsen medarbeidere og vi blir kjent med noe av det arbeid vi gjør i Kathmandu.

Etter Kathmandu drar vi sørover til Nepals flatland og ender opp i byen Lumbini. Der vi skal besøke noen av våre prosjekter og bli kjent mer arbeidet vårt blant kasteløse i Nepal.

Nepal er et av verdens aller fattigste land, og her er det for eksempel flere millioner kasteløse. Det er mennesker som ikke blir regnet med i samfunnet og som diskrimineres på flere plan. Strømmestiftelsen har arbeidet i Nepal i flere år, med spesielt fokus på utdanning til kasteløs ungdom, og på spare- og lånegrupper.


Turen til Nepal er et samarbeid mellom Strømmestiftelsen, Dagen Reiseklubb, og turoperatøren G-Travel. Vi reiser hjem igjen søndag 29. november og lander på Gardermoen klokka 17.05.

Reiseleder fra Strømmestifteisen vil være Egil Mongstad. Han har arbeidet i Strømmestiftelsen i 17 år. Han er journalist og redaktør for bladet Hjelp til selvhjelp, og har besøkt Nepal flere ganger. Øystein Samnøen fra avisen Dagen vil være med som vertskap på turen.

Er du interessert i å vite mer om turen så må du ta kontakt med: anne.grete.sundbo@gtravel.no eller ringe 38125652.

PÅMELDINGSFRIST 1. JUNI


dagenreiseklubb_210x297_v3