Gå til innhold Gå til navigasjon

Bli med oss til Nepal!

Bli med oss til Nepal!

Bli med Strømmestiftelsen på en unik reise til Nepal.

Bli med Strømmestiftelsen på en unik reise til Nepal. Turen vil by på mektige naturopplevelser, spennende kultur og gripende møter med modige mennesker Strømmestiftelsen samarbeider med i kampen mot fattigdom.

Turen til Nepal arrangeres av G Travel i samarbeid med Strømmestiftelsen og avisen Dagen. Reiseleder fra Strømmestiftelsen er Egil Mongstad som har arbeidet i Strømmestiftelsen i 17 år. Han er journalist og jobber som redaktør i Strømmestiftelsen. Egil har lang reiseerfaring og har vært flere ganger i Nepal. Øystein Samnøen fra Dagen deltar også som vertskap.

TURFAKTA:
Sted: Nepal
Dato: 18. – 29. november 2016
Vertskap: Egil Mongstad og Øystein Samnøen
Pris for reisen: kr. 24.196,-

INFORMASJON OG PÅMELDING:
G Travel, Postboks 11, 4661 Kristiansand
E-post: anne.grete.sundbo@gtravel.no
Tlf: 381 25 652
Påmeldingsfrist: 1. oktober 2016

PRISEN INKLUDERER:
Flyreise T/R OSL, hotellovernattinger i henhold til program, 3 måltider/dag, inngangsbilletter, buss, engelsktalende guide, tips og reiseleder. Flyskatt som pr 15.02.16 er kr 2.669,-.

PROGRAM:
Dag 1, fredag 18. nov: AVREISEDAG
Avreise fra Gardermoen kl 14.55 med Qatar Airways.

Dag 2, lørdag 19. nov: KATHMANDU og BHAKATAPUR
Vi ankommer Kathmandu Internasjonale flyplass og blir ønsket velkommen av representant fra Strømmestiftelsen. Ankomst hotell. Tur til Bhaktapur for by-sightseeing med besøk i Nyatpola Temple, og til det gamle kongelige palasset Golden gate. Middag med nepalsk kulturforestilling på Nepali Chulo. Vi overnatter på hotell i Kathmandu. 

Dag 3, søndag 20. nov: Vi reiser til LUMBINI
Vi kjører fra Kathmandu til Lumbini med turistbuss gjennom et svært vakkert landskap. Lumbini er fødestedet til Buddha, i sydlige Nepal ved grensen til India. Middag og overnatting på hotell.

Dag 4 - 5, mandag 21. nov - tirsdag 22. nov: LUMBINI
Full dag med Strømmestiftelsen ved Samvad Centre. Middag og overnatting på hotell.

Dag 6, onsdag 23. nov: LUMBINI/POKHARA
Besøk av Lumbini, fødestedet til Buddha. Vi besøker Puskerni Pond, Garden Mayadevi Temple, og Ashoka Pillarm tempel. Turen går videre til til Pokhara: Vakre landskap med elver, åssider og små landsbyer. Vi ankommer Pokhara for middag og overnatting på hotell. Kveldstur på markedet ved innsjøens bredder.

Dag 7, torsdag 24. nov: POKHARA
Vi starter dagen med å beundre soloppgangen over Himalayafjellene. Vi besøker den vakre landsbyen Sarangot, 1592 m.o.h. Båttur på Phewa Lake hvor vi skuer utover Annapurna. POKHARA er Nepals flotteste naturlige dal, en meget populær turistattraksjon. Vi skal også besøke den tibetanske leiren, Devi’s Fall, Mountain Museum og Lake Side Market. Middag på hotellet.

Dag 8, fredag 25. nov: POKHARA/KATHMANDU
Vi kjører fra Pokhara til Kathmandu med buss. Vi stanser ved en elv og spiser lunsj. Ankomst Kathmandu. Middag og overnatting på hotell. 

Dag 9, lørdag 26. nov: KATHMANDU
Mulighet for morgentur med fly for å oppleve Mt. Everest fra luften (kr 2.300,- pr. person). Deretter utforsker vi fargerike Kathmandu Durbar Square, det gamle kongelige palasset i Kathmandu, Temple of Living Godess Kumari, Jagannath Temple kjent for sine fargerike utskjæringer. Vi besøker Kasthmandap tempel, et treetasjes tempel bygget i 12. århundre. Tid til egen disposisjon etter lunsj. Middag på hotellet.

Dag 10, søndag 27. nov: KATHMANDU
Vi går i Kathmandus gater og opplever byens attraksjoner og severdigheter. Sightseeing i egen buss med guide. Vi besøker blant annet det gamle tempelet Swyumbhunath, Stupa Boundhanath og Patan Durban Square. 

Dag 11, mandag 28. nov: HJEMREISE
Dagen til fri disposisjon frem til avreise ettermiddag. Flyavgang kl. 20.55. Ankomst OSL Gardermoen 29. nov. kl. 17.10. 

TILLEGG:
Reiseforsikring og vaksiner.
Reise til/fra Gardermoen.
Tillegg for enkeltrom: Kr. 4.800,-.
Flytur over Mount Everest dag 9 (valgfritt) kr. 2.300,-.
Visumkostnad ca. kr 200,- (USD 25).
G Travel formidler gunstige priser på forsikring og innlandstransport etter behov: Tlf 381 25 652.
Forbehold om tid- og prisendringer, endringer i valutakurser og andre forhold vi ikke er herre over.