Gå til innhold Gå til navigasjon

Bevilger penger til syklon-ofre

Bevilger penger til syklon-ofre
Bangladesh er ett av landene som er skadelidende under syklonen Mora. De opplever ofte flom og ekstremvær, og 1 million mennesker forbereder seg nå på å evakuere.

SYKLONEN MORA: Strømmestiftelsen har bevilget et nødhjelpsfond på en halv million kroner til hjelpearbeid i Myanmar, Bangladesh og Sri Lanka.

Syklonen har ført til store ødeleggelser, og så langt er over 200 mennesker bekreftet omkommet på Sri Lanka. Syklonen treffer nå Myanmar og Bangladesh, og vil mest trolig føre til akutte problemer i tiden framover.

– Strømmestiftelsen jobber med lokale partnere, som allerede er på plass i flere av områdene rammet av syklonen. De melder om svært vanskelige forhold, oversvømmelser, og store jordskred, forteller fungerende generalsekretær i Strømmestiftelsen, Kristine Sødal.

– Vi er i full gang med å dele ut rent vann, mat, klær, varme tepper og midlertidig husly til de som er rammet. Vi stiller med redningsbåter for å hjelpe ut ofre. Vi følger utviklingen av situasjonen nøye, og midlene benyttes fortløpende i dialog med partnerne som ser an behovene, forteller hun.

Bangladesh forbereder seg nå på å evakuere rundt en million mennesker fra spesielt utsatte områder. I det lavtliggende landet er faren for flom overhengende, og infrastrukturen dårlig.

– Syklonene kom ofte før i treårssykluser, forteller Sødal.
– Nå ser vi at de kommer hvert år. Det rammer de aller mest sårbare av oss; de fattigste som bor langs elver og i mangroveskogen. Her er bakken ofte løs og sårbar for farlige jordskred. Dermed blir det de fattigste av som er de største ofrene med mer ekstremt og uforutsigbart vær.