Gå til innhold Gå til navigasjon

Samtalen om arv

stock-photo-sf-archive-0031_b

Noen ting er viktige å snakke om.

stock-photo-sf-archive-0002

Andre ting er viktige å skrive ned.

stock-photo-sf-archive-0187

Hva er viktig for deg?

Det er mange grunner til å skrive testament.
Å gi en gave til en veldedig organisasjon kan være én av dem.
 

– Det å dele har jeg tenkt mye på

Arv og testament kan være vanskelige temaer – det er mange følelser knyttet til dette. Men for Liv Mørland handler det kun om å dele.

liv-moerland–  For meg har det vært helt opplagt å snakke med mine nærmeste om dette. For andre er det kanskje annerledes. Når min tid på jorden er over, vil jeg dele mine eiendeler både med mine og med andre som ikke har det så godt som oss.

– Det å dele er noe jeg har tenkt mye på. Når dette livet en gang tar slutt, kan jeg gi av det gode jeg har fått til dem som ikke har. Derfor er det helt naturlig for meg å tenke på at jeg vlle gi en testamentarisk gave. At det kan bety et nytt liv for noen etter at jeg er borte. Det gjør meg godt å tenke på.

– Jeg håper at flere tenker på muligheten for å testamentere noe til gode formål. Det er ikke størrelsen på beløpet som betyr mest, men det at en bidrar med noe, sier Liv Mørland.

– Blir ydmyk og respektfull

Turid Skjævestad har møtt mange mennesker som har testamentert en gave til Strømmestiftelsen, men også arvinger til disse. 

Turid Skjævestad (2336x1664)– Når noen forteller meg at vi er tilgodesett, forsøker jeg å være respektfull og vise takknemlighet og ydmykhet over at de velger å gi til andre enn sine nærmeste, forteller hun.

– For noen arvinger kan det være veldig sårt, spesielt hvis alt er gitt til oss. Det er noe med at de skal føle seg ivaretatt. Men for andre er det helt greit. For meg er det godt å vite at de som velger å testamentere til oss ivaretar sine egne også. At de velger å gi bare en liten prosent eller et øremerket beløp, er jo også veldig fint! Det er viktig at slike ting som arv ikke er så ømtålig. Spesielt med mine-dine-våre barn er det jo alltid klokt å skrive ned slike ting.

Ønsker du en samtale med Turid om arv? Ta kontakt på telefon 38 12 75 00 eller skriv til henne på e-post: testament@strommestiftelsen.no