Gå til innhold Gå til navigasjon

Samtalen om arv

stock-photo-sf-archive-0031_b

Noen ting er viktige å snakke om –

stock-photo-sf-archive-0002

– og viktige å skrive ned –

stock-photo-sf-archive-0187

Hva er viktig for deg?

Det er mange grunner til å skrive testament.
Å gi en gave til en veldedig organisasjon kan være én av dem.
 

– Det å dele har jeg tenkt mye på

Arv og testament kan være vanskelige temaer – det er mange følelser knyttet til dette. Men for Liv Mørland handler det kun om å dele.

liv-moerland–  For meg har det vært helt opplagt å snakke med mine nærmeste om dette. For andre er det kanskje annerledes. Når min tid på jorden er over, vil jeg dele mine eiendeler både med mine og med andre som ikke har det så godt som oss.

– Det å dele er noe jeg har tenkt mye på. Når dette livet en gang tar slutt, kan jeg gi av det gode jeg har fått til dem som ikke har. Derfor er det helt naturlig for meg å tenke på at jeg vlle gi en testamentarisk gave. At det kan bety et nytt liv for noen etter at jeg er borte. Det gjør meg godt å tenke på.

– Jeg håper at flere tenker på muligheten for å testamentere noe til gode formål. Det er ikke størrelsen på beløpet som betyr mest, men det at en bidrar med noe, sier Liv Mørland.

– Blir ydmyk og respektfull

Turid Skjævestad har møtt mange mennesker som har testamentert en gave til Strømmestiftelsen, men også arvinger til disse. 

Turid Skjævestad (2336x1664)

- Jeg blir ydmyk, takknemlig og respektfull når jeg får vite at Strømmestiftelsen er tilgodesett i et testament, og jeg har hatt gleden av å få møte noen av de som forteller at de har nevnt oss i sitt testament.  Av og til har jeg også møtt nær familie eller andre arvinger. Dette har vært viktige møter hvor jeg har fått uttrykke vår takknemlighet over at testator har valgt å gi til andre formål i tillegg til, eller i stedet for, sine nærmeste, forteller Turid.

- For noen kan det oppleves sårt og skuffende hvis en forventet arv ikke tilfaller en likevel. Jeg synes det er flott at det rettes oppmerksomhet rundt temaet testament, og ‘ufarliggjøre’ det å snakke åpent om dette med sine nærmeste.  Spesielt med mine-dine-våre barn er det klokt å skrive testament. For meg er det godt å vite at de som velger å testamentere til oss ivaretar sine egne også. Man må ikke nødvendigvis gi hele sin arv til en organisasjon eller sin hjertesak - en prosentandel eller et øremerket beløp er jo også veldig flott, sier Turid.

Ønsker du en samtale med Turid om arv? Ta kontakt på telefon 38 12 75 00 eller skriv til henne på e-post: 
testament@strommestiftelsen.no