Gå til innhold Gå til navigasjon

28 drept i flom og jordskred på Sri Lanka

28 drept i flom og jordskred på Sri Lanka
Ekstremværet i Asia har ført til død og store materielle ødeleggelser

Den kraftige flommen og jordskredene sør på Sri Lanka har fått tragiske og dramatiske konsekvenser, også i Strømmestiftelsens prosjektområder.

28 mennesker som er deltakere i prosjektene våre her er bekreftet omkommet. 201 hus er helt ødelagt og 256 er skadet, det har gått spesielt hardt utover toaletter og kjøkken. Til sammen 1921 medlemmer i SHGRC, en organisasjon som Strømmestiftelsen støtter i området, blitt hjemløse. De bor nå midlertidig på lokale forsamlingshus og hos slektninger og venner som ikke er rammet.

Strømmestiftelsen har gjennom flere år jobbet med å hjelpe kvinner som plukker teblader til økt fortjeneste og større påvirkning på egen arbeidsplass. Uværet og jordskredene har 322 teplukkere mistet inntektsgrunnlaget sitt, mens 57 småbutikker som har kommet i gang med støtte fra Strømmestiftelsen også er totalskadd.

-Vi står overfor et enormt gjenoppbygningsarbeid og Strømmestiftelsen vil stå sammen med lokalbefolkningen i tiden framover. Tankene våre går til alle som har mistet sine kjære, og vi vil gjøre det vi kan for å hjelpe lokalsamfunnet tilbake på beina, sier fungerende generalsekretær i Strømmestiftelsen, Kristine Storesletten Sødal.