Gå til innhold Gå til navigasjon

13 år og voldtatt

13 år og voldtatt
13 år gamle Rosita ble voldtatt av sin egen onkel.

Den vakre ungjenta fra Peru vil helst leve som andre jenter på hennes alder. Det kan hun ikke. Rosita går bare i fjerde klasse og hun er mor.

Det var på en tur til besteforeldrene at verden falt i grus. Hun ble voldtatt av sin egen onkel.

- Jeg håpet at barnet var dødfødt. Jeg hadde ingen følelser for babyen som vokste inne i meg da fødselen nærmet seg, sier Rosita. Men, fra første stund jeg så henne ansikt til ansikt elsket jeg henne, fortsetter hun.

13 år gamle Rosita sliter mye med tunge tanker og følelser, og hun får tett oppfølging av psykolog. Hun og datteren bor på Mødresenteret i den peruianske hovedstaden Lima.

Rosita har vært på Mødresenteret i to år og blir hele tiden fulgt tett av de ansatte der.  På mange måter har hun det følelsesmessig verre nå enn da barnet var nyfødt. Hun er utslitt og overveldet av rollen som mor. Dessuten har hun ingen kontakt med familien sin og savnet etter dem gjør at hun gråter mye.

Likevel har Rosita en ramme i hverdagen som gir henne håp for fremtiden. Hun går i fjerde klasse og målet er at hun skal fullføre grunnskolen og fortsette på ungdomsskolen. I tillegg er det et bredt tilbud av mer yrkesrettede arbeidsgrupper som hun deltar i på Mødresenteret. Blant annet kjolesøm, baking og strikking. Og favoritten er kosmetologi.

- Min største frykt er at datteren min skal bli utsatt for det samme som meg, sier Rosita. Jeg ønsker å kjøpe meg litt jord og bygge et hus vi kan bo i begge to.

Historien om Rosita er hentet fra Magasinet vårt Hjelp til Selvhjelp nr 2 2012. Hele artikkelen kan du lese og laste ned her.