Gå til innhold Gå til navigasjon

- Nesten ikke til å forstå

Start-spillerne Espen Hoff og Gummi Kristjansson på besøk i fotballprosjekt for gatebarn i Mbale, Uganda.

Intervjuet med Start-spillerne på Uganda-besøk er skrevet av Roy Emanuelsen, mediesjef i IK Start.

- Dette har vært et fantastisk opphold – ikke minst å se hvordan prosjektet fungerer. Det har vært flott å se banene i bruk, sier Espen Hoff.

Han får full støtte av reisekamerat og lagkompis Gummi Kristjansson.
- Fasilitetene og opplegget er egentlig bedre enn jeg hadde forventet. Det har vært utrolig gøy å hilse på barna og spille litt fotball med dem. Det er et veldig flott prosjekt, sier islendingen.

Ruser seg på flybensin
Bak hver av de unge fotballspillerne skjuler det seg en vanskelig fortid. De har alle vært gatebarn, sovet på fortauene og de fleste av dem har ruset seg på flybensin og andre rusmidler. Mange av barna er fortsatt på gata, men forhåpentligvis på vei tilbake til livet gjennom prosjektet som Start Life Support støtter i Mbale.

- Ja, det er litt spesielt å tenke på historien deres fordi de smiler hele tiden. De takler det bra. Barna gjør det bra selv om de har en vanskelig oppvekst, sier Gummi.

Hektiske dager
De to profilerte Start-spillerne har hatt tre hektiske dager i byen Mbale. De har vært sammen med reiseledelse fra Strømmestiftelsen og tre representanter fra Kaspar Strømme AS. Det er entreprenørselskapet fra Kristiansand og Strømmestiftelsen som har gjort det mulig for Start Life Support å engasjere seg i prosjektet. For hele delegasjonen er det svært mange inntrykk å absorbere.

- Når man ser barna her på fotballbanene er det er nesten ikke til å forstå at barna kommer fra gata og den oppveksten som de gjør. Her er de livsglade og fornøyde barn og ungdom som bare nyter det å spille fotball. Men vi vet jo at det er en tøff historie bak alle dem som løper rundt her ute sammen med oss. Det er rett og slett litt vanskelig å forstå, sier Espen Hoff.

- Og kanskje også litt vanskelig å forklare lagkameratene hjemme i Norge også?

- Ja, det er det. Vi har jo blitt fortalt masse av fotballspillerne som var her i fjor, men det er først når man kommer ned at man får ordentlig inntrykk av hva det egentlig dreier seg om. Det bør oppleves i løpet av livet for å sette ting litt i perspektiv, sier Espen Hoff.

På IK Start sin nettside, kan du se videointervjuet med Start-spillerne.