Gå til innhold Gå til navigasjon

Siste nytt

Rekordår for Strømmestiftelsen

For først gang fikk over en million mennesker hjelp gjennom Strømmestiftelsen.

Mer rettferdighet – mindre fattigdom

– Som mennesker er vi alle like verdifulle. Da kan det ikke være sånn at noen har alt og andre har ingen ting. Det er en urett som vi må rette på. Derfor skal vi drive med utviklingsarbeid, sier Hilde Frafjord Johnson.

Jobber er avgjørende for vekst og bærekraftig utvikling

Vår nye utviklingsminister er ikke i tvil om at næringslivet, i tett samarbeid med private organisasjoner, må og vil spille en større og viktigere rolle for å få til en bærekraftig vekst og utvikling i fattige land. Jobber – sammen med utdanning, innovasjon og bruk av ny teknologi – er det som skal skape vekst og utvikling i Sør.

Ungdom mot barnearbeid

Fortsatt må millioner av barn og ungdom gå på jobb istedenfor på skolen. Kanskje ungdommene selv kan spille en større rolle i kampen for å avskaffe barnearbeid?

Mislighold avdekket i øst-afrikansk idrettsbevegelse

Flere norske giverorganisasjoner trekker seg fra samarbeid etter avsløring av omfattende økonomisk mislighold.

Fattig på jobb

To av tre som er i jobb i utviklingsland er likevel fattige. Uten et næringsliv som tar samfunnsansvar, er vi sjanseløse i kampen for å utrydde fattigdom.

En skoledag i ekstremistenes landskap

For Mahamne Hairora handler hverdagen om sikkerhet – sikkerhet – sikkerhet og skolebarn. Som koordinator for organisasjonen Association Malienne Pour la Sourvie au Sahel (AMSS) i Timbuktu i Mali må sikkerheten alltid være langt fremme når han skal planlegge arbeidsdagen.

Ikke for turister

- Det blir stadig mer utrygt å jobbe med bistand i Vest-Afrika. Derfor er det også stadig viktigere å hjelpe, skriver vår generalsekretær Kristine Sødal i en kronikk i Dagen.

Viktig pris til vår partnerorganisasjon myAgro i Mali

Strømmestiftelsens samarbeidspartner myAgro bidrar til at flere bønder klarer å spare opp nok penger til å kunne drive jordbruket på en sånn måte at de kan klatre ut av fattigdom.

Dei utanfor

Det bør være ein tragedie for oss alle, det som utspelar seg i Syria. I fleire år har bileta av utbomba hus, byar, skadde born og gråtande kvinner og menn skrike mot oss frå TV-skjermen.

Bedriftenes samfunnsansvar - en unik konferanse

11. april samles bedrifter til CSR-konferansen i Kristiansand. Spennende bidragsytere som Henrik Syse og John G. Bernander kommer på den viktige konferansen hvor en hører om at tydelig samfunnsansvar fører til mer lojale kunder, bedre medieomtale og forbedret totalkapital.

Ingen paroler for 45 år gamle Flores

Parolene er mange og varierte når banner bæres gjennom gatene på kvinnedagen den 8. mars. Men det er ingen som bærer banner for 45 år gamle Flores.

Ingen skal utelates - men hvordan inkludere?

Ingen skal utelates, sier FN. Ekskluderte grupper, som mennesker med nedsatt funksjonsevne, flyktninger, etniske og religiøse minoriteter, jenter og urfolk, er høyt representert blant de som fortsatt lever i fattigdom. Hva gjør Strømmestiftelsen med dette?

Ungdom uten oppdrag

Det store ungdomskullet i Afrika er lei av å bli omtalt som et problem. Hva om vi heller ser på dem som en ressurs?