Gå til innhold Gå til navigasjon

Mikrofinans skaper jobber

Jenter i Bangladesh som holder lykter i mørket.

«Vi gir ikke gaver.
Vi gir jobbmuligheter.»
- Strømmestiftelsen

icon-money

Hvordan skapes jobbene?

1
Strømmestiftelsen gir fattige, idérike mennesker tilgang til små lån og finansielle tjenester slik at de kan skape seg en jobb og en trygg framtid.
2
Fattige får sjelden ta opp lån i vanlige banker. De mangler ofte sikkerhet og egenkapital. Dette problemet gjør mikrofinans noe med.
3
Gjennom mikrofinans får fattige muligheten til å utvikle egne ideer og skape sin egen jobb, slik at de kan skape seg et levebrød.
4
Fattige mennesker bør fremheves som ressurser, ikke passive mottakere. De kan og de vil gjøre noe med eget liv, bare de får muligheten.

Mikrofinans = Jobbskaping

Mikrofinans skaper tusenvis av jobber hvert år.

Når du ikke kan forsørge familien din, ha mat på bordet eller tak over hodet, forsvinner også fremtidshåpet. Fattigdom er mangel på utdanning, trygghet, forutsigbarhet og innflytelse. Uten jobb og inntekt har du rett og slett ingen sjans, når det ikke finnes noe Nav-kontor som kan hjelpe deg!
Strømmestiftelsen har ikke hele løsningen på verdens fattigdom. Men vi har en løsning for fattige, idérike mennesker som trenger en mulighet til å få seg en jobb og en tryggere inntekt. Milde gaver forbedrer sjelden levekårene over tid, mens jobbskaping er en effektiv og verdig form for utvikling.
tanzania, fiskerlandsby
Hva er mikrofinans?
Mikrofinans byr på tjenester innen sparing, lån, forsikring, overførsler og opplæring i økonomistyring.
Mikrofinansskolen
Hvordan kan fattige komme ut av fattigdom? Det finnes ingen magisk løsning, kun hardt arbeid.
Fokus på kvinner
Mer enn én milliard mennesker lever i ekstrem fattigdom i dag. Et stadig økende flertall av disse er kvinner.
Renter
Det dyreste lånet for en som er fattig, er det lånet hun/han aldri fikk. Hvordan settes rentene? Og klarer de å betale tilbake?
Basert på tillit
I et vanlig banksystem må låntakeren stille sikkerhet for å få lån, noe fattige mennesker ofte mangler. Det gjør vi noe med.
Rettigheter
Vi jobber for at mennesker får sine rettigheter oppfylt, slik at de kan få tro og styrke på at de selv kan bidra til et bedre samfunn.