Gå til innhold Gå til navigasjon

Ja, jeg vil bli Hjertevenn!

forlatt-landingsside

Strømmestiftelsen hjalp 
320.069 barn i 2016.

-  Og med din hjelp kan vi hjelpe enda flere!

Jeg vil bli Hjertevenn-fadder

For 275 kroner i måneden vil jeg hjelpe alle barn i Strømmestiftelsens prosjekter

Anonyme gaver gir ikke mulighet for skattefradrag.

Hva skjer når du blir Hjertevenn?

Du hjelper risikoutsatte barn
Hver dag sover det barn i en søppelhaug. De sulter, fryser og er ensomme. Noen blir kidnappet og solgt som sex-slaver. Andre sniffer flybensin eller lim for å unnslippe en brutal virkelighet. Mange blir frarøvet fremtiden sin fordi de må jobbe og ikke får gå på skole.
Du gir barn trygghet
Disse barna trenger en Hjertevenn. En som virkelig bryr seg. For bare 9 kroner dagen (275 kroner måneden) gir du trygghet, skolegang og en bedre barndom til alle barn i Strømmestiftelsens prosjekter. Du vil få tilsendt informasjon og oppdateringer om Hjertevennene dine.

Dette betyr din støtte

Hva betyr det å være Hjertevenn-fadder?

Når du er Hjertevenn-fadder, gir du  9 kroner dagen (275 kr pr. mnd.). Dette gir trygghet, beskyttelse, skolegang og en bedre barndom til alle barn i Strømmestiftelsens prosjekter. 

Hvem får hjelp fra mine penger?

Alle barn og unge under 18 år, som er med i ett av Strømmestiftelsens prosjekter, får hjelp fra deg og Hjertevenn.

Hvilken type hjelp får barna?

De aller fleste får tilbud om en eller annen form for utdanning.

Vårt mål er at alle barn skal få fullføre grunnskolen, og at det skal være god kvalitet på undervisningen. Derfor bygger vi skoler i samarbeid med lokalsamfunnene, mobiliserer foreldrene til å engasjere seg, hever lærernes kompetanse og bidrar med godt undervisningsmateriell. 

For de minste støtter vi barnehager og førskoler, hvor de kan være i trygghet mens foreldrene går på jobb.

Eldre barn får tilbud om for eksempel Speed School eller Bridge School. Det er hurtigskoler med et intensivt pensum som gir dem mulighet til å ta igjen tapt skolegang og komme tilbake til vanlig grunnskole.

Ungdommer får tilbud om grunnleggende skolegang, rettighetsarbeid og yrkesopplæring. Å bevisstgjøre dem om sine rettigheter og gi dem muligheten til å skape seg en jobb, er viktig for at de skal kunne være med på å forandre og utvikle samfunnet de bor i.

Annen type hjelp kan være å gi beskyttelse og trygghet til gatebarn og foreldreløse barn. Du støtter også kulturelle tilbud som fotballskoler, musikkopplæring, teater, barneklubber, SFO og leksehjelp.

Alt dette bidrar til at barn kan være barn i trygge omgivelser. De kan unngå barnearbeid, å bli kidnappet eller solgt som sex-slaver.

Når barn får utdanning og mening i hverdagen minsker sjansene betraktelig for å havne på gata i kriminelle gjenger eller bli rekruttert av ekstreme fundamentalister.

Som Fredsprisvinneren Malala sier: «Blyanter er mektigere enn våpen. For et våpen kan bare drepe, mens en blyant kan redde liv».

Hvordan brukes pengene?

Pengene du betaler inn hver måned brukes til beste for barna og deres lokalmiljø. De ulike prosjektene prioriteres og planlegges i forhold til lokale behov.

Det er ingen av barna i Strømmestiftelsens prosjekter som får direkte pengestøtte, men alle barna drar nytte av prosjektene vi har for dem i områdene vi jobber.


Strømmestiftelsen er medlem av Innsamlingskontrollen. Du skal være trygg på at vi tar vår oppgave med å forvalte dine penger til beste for de fattige på en god måte. Dette er vår nøkkeltall:

hvordan-bruker-vi-pengene-2015

Hva får jeg av informasjon?

Når du blir Hjertevenn-fadder, får du først et velkomstbrev fra oss. Hver jul får du deretter en julehilsen. I tillegg kan du lese historier om ulike Hjertevenn-barn i vårt magasin, Hjelp til Selvhjelp (HTS), som kommer ut fire ganger i året. Det får du automatisk tilsendt når du blir Hjertevenn. Ønsker du heller å motta magasinet elektronisk, er det fint om du gir oss beskjed.

Oppgir du din epostadresse, vil du i tillegg motta et nyhetsbrev fra oss innimellom.

Ta gjerne kontakt på postkrs@stromme.org eller tlf. 38 12 75 00.

Er det bindingstid på fadderskapet?

Som Hjertevenn-Fadder utgjør du en forskjell for barna du hjelper. Du kan være Hjertevenn så lenge du vil. Det er ingen bindingstid, og du er fadder helt til du selv sier opp.

Har du spørsmål rundt dette? Ring oss gjerne på tlf. 38 12 75 00.

Kan jeg få skattefradrag for gavene mine?

Ja, du kan få skattefradrag på alle gaver gitt til Strømmestiftelsen. Fradraget er på 25% av det samlede bidraget ditt fra kr 500 – 25.000.

For å innberette ditt bidrag til skattemyndighetene, trenger vi ditt fødsels- og personnummer (11 siffer). Dersom giveren er en bedrift, trenger vi organisasjonsnummeret.

Ta gjerne kontakt på post@strommestiftelsen.no eller tlf. 38 12 75 00 for å oppgi dette. Vi tar vare på opplysningene på en trygg måte så du trenger bare oppgi det en gang. 

Hvordan endrer jeg adresse og kontaktinfo?

Du kan endre din kontaktinformasjon ved å sende en epost til postkrs@stromme.org eller ringe oss på tlf. 38 12 75 00

Hvilke typer betalingsmåter kan jeg velge?

Du kan velge to måter å betale inn din gave på: Papirgiro i posten eller AvtaleGiro, som er et direkte trekk fra din konto hver måned.

Betaler du med AvtaleGiro, bidrar du til at flere barn får glede av dine gaver. Det er det rimeligste for både Strømmestiftelsen og deg.

Slik oppretter du AvtaleGIro:

  • Gjør det direkte i din nettbank eller kontakt banken din.
  • Du kan også få tilsendt et skjema fra oss som du må fylle ut og returnere så ordner vi resten.

Kontakt oss da gjerne på post@strommestiftelsen.no eller ring oss tlf. 38 12 75 00.